GS1 Czech Republic zve na výstavu v technickém muzeu

Do 26. 2. 2016 je v Národním technickém muzeu v Praze k vidění výstava s názvem O původu kódů: 30 let automatické identifikace u nás.

4Sdružení GS1 Czech Republic ve spolupráci s Národním technickým muzeem připravilo výstavu: Expozice nastiňuje historii, současnost i budoucnost automatické identifikace a sdílení dat v dodavatelském řetězci pro maloobchod, zdravotnictví, ale také např. humanitární sektor. Kromě dvaceti čtyř informačních panelů a trojrozměrných exponátů je pro návštěvníky připravena audiovizuální část a interaktivní sekce s hrou. Návštěvníci se budou moci zúčastnit vědomostní soutěže o hodnotné ceny.

Tisková konference a vernisáž

V rámci zahájení výstavy proběhla 26. 11. 2015 tisková konference, na které vystoupili naši přední odborníci na retail: Marta Nováková, prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu a majitelka společnosti U&SLUNO, a Petr Vyhnálek, jednatel on-line obchodu s potravinami Koloniál. Miroslav Exner, který do České republiky uvedl moderní koncept samoobslužného nakupování Scan&Go, novinářům vysvětlil důležitost kvality provedení čárových kódů.

Prezident GS1 Czech Republic Jaroslav Camplík se podělil o své zkušenosti ze zavádění automatické identifikace v tuzemských výrobních podnicích i z pozdější doby, kdy byl již jako představitel českého zastoupení EAN International při slučování EAN s americkým protějškem UCC. Akci moderovala ředitelka GS1 Czech Republic Pavla Cihlářová.

 

Zdroj: GS1 Czech Republic

Praha, 10. prosince 2015