Linde Material Handling slaví 25 let na českém trhu

Společnost Linde Material Handling (Linde MH), dodavatel manipulační techniky a skladových řešení, v letošním roce oslaví čtvrtstoletí svého působení na českém trhu. Bohaté zkušenosti společnosti mělo a má možnost využívat široké portfolio zákazníků z nejrůznějších oblastí a typické červené vozíky Linde se staly symbolem kvality a nejmodernějšího technologického know-how.

Historie značky Linde u nás se datuje do roku 1990, kdy se společnost Liftec stala autorizovaným dealerem manipulační techniky Linde. Vozíky Linde si rychle získaly českého zákazníka a společnost si dále budovala dobré jméno v oblasti prodeje manipulační techniky. Na základě výborného renomé a úspěchů společnosti i manipulační techniky Linde v ČR došlo k akvizici firmy německým koncernem Linde AG, a tak se stal Liftec v roce 2003 součástí koncernu Linde AG. Od té doby působí na trhu jako Linde Material Handling Česká republika s.r.o. a čerpá nejen z hlubokých znalostí českého trhu, ale i z know-how koncernu Linde, jehož historie se datuje až do roku 1904.

Významným milníkem v rozvoji společnosti byl rok 2004. Kromě toho, že značka Linde slavila 125 let od svého vzniku, společnost investovala do nové výstavby sídla společnosti se skladovými a servisními prostorami a školicím střediskem v Praze. Rok poté byly zrekonstruovány a rozšířeny prostory pobočky v Ostravě. Před deseti lety byly také na trh poprvé uvedeny vozíky Linde s pohonem na CNG (ekologické palivo – stlačený zemní plyn), které se po pozdějším face-liftu staly jedním z nejrychleji rostoucích segmentů v oblasti manipulační techniky.

Také rok 2006 byl rokem velkých pozitivních změn – vlastníkem Linde Material Handling se stal koncern KION GROUP a společnost uvedla na trh novou generaci elektrických vozíků řady 386.

Druhé desetiletí nového milénia se v Linde MH Česká republika nese v duchu inovací, rozvoje sítě poboček a dalšího zkvalitňování služeb. Byly zavedeny nové standardy pro použité vozíky (tzv. Approved Trucks), které stimulují společnosti i k nákupu kvalitní použité techniky Linde pro lehčí nasazení. V roce 2013 byla spuštěna i on-line půjčovna vozíků. Do Nového Jičína, k obchodnímu partnerovi VOP CZ, byla v roce 2014 převedena výroba těžkých vozíků pro celou divizi.

Významným rozvojem prošlo v České republice i oddělení Linde řešení, které propojuje prodejní a konzultační služby společnosti. Oddělení nabízí zákazníkům z oblasti retailu, internetového obchodování, lehké i těžké výroby, logistickým a dalším firmám vypracování kompletní logistické studie a dodání regálů a regálových řešení, manipulační techniky a technologií přímo na míru.

V loňském roce byl zahájen provoz Centra pro regeneraci trakčních baterií v hlavním sídle Linde MH v Praze, letos společnost rozšířila toto centrum i na pobočku do Velkých Bílovic. Pro lepší dostupnost servisu, pronájemní flotily a rozvoj dalších obchodních příležitostí na západu Čech v červenci tohoto roku také otevřela novou pobočku v Plzni. Pokračuje a rozšiřuje se i nabídka školicího střediska s názvem Linde škola.

„Věříme, že náš úspěch spočívá v tom, že se snažíme našim zákazníkům nabídnout právě takový typ kvalitní manipulační techniky Linde, jaký je pro jejich potřeby nejvhodnější, a zároveň myslíme i na komplexnost celého řešení včetně prokazatelných úspor, které naše řešení přinášejí,“ říká Ing. Jindřich Kotyza, jednatel a ředitel Linde Material Handling Česká republika s.r.o., a dodává, „jsem rád, že společně s kvalitními službami a naším know-how nejen co se naší vlastní techniky, ale i byznysu našich zákazníků týče, jsme si za těch 25 let působení na českém trhu vybudovali dobré jméno a můžeme se pochlubit kvalitními referencemi.“

Ve společnosti Linde Material Handling Česká republika v současné době pracuje přes 250 lidí v pražské centrále a čtyřech pobočkách po celé republice. Společnost jako dobrý zaměstnavatel a společensky odpovědná firma dlouhodobě přispívá na Nadaci Jedličkova ústavu a každý rok společně se svými zaměstnanci podporuje i menší potřebné charitativní projekty a organizace.

Zároveň Linde MH klade velký důraz na trvale udržitelný rozvoj a ekologický provoz své techniky, což dokazuje nejen výzkumem v oblasti vodíkového pohonu a výrobou manipulační techniky na CNG pohon, ale také neustálou snahou o optimalizaci a dodávky komplexních řešení.

 

Zdroj: Linde Material Handling GmbH

Praha, 10. listopadu 2015