Kika otevírá po rekonstrukci největší prodejnu

Kika, prodejce nábytku a bytových doplňků, vstoupila na český trh téměř před 11 lety. Původně rakouská rodinná společnost změnila v roce 2013 majitele a stala se součástí globálního holdingu Steinhoff International. A právě zakladatel společnosti a vlastník řetězce Kika Bruno Steinhoff bude přítomen slavnostnímu zahájení prodeje ve zrekonstruované pražské prodejně Kika Čestlice.

kika_po_rekonstrukciModernizace největšího obchodního domu Kika v ČR probíhala bez omezení prodeje 99 dní. Slavnostní znovuotevření prodejny se uskuteční ve čtvrtek 22. září v 9:00. Kromě Bruna Steinhoffa se ho zúčastní Jakub Střeštík, generální ředitel Kika ČR a SR, a Mahulena Bočanová, tvář podzimního katalogu Kika.

Prvních 100 nakupujících získá rodinnou vstupenku do Aquapalace Praha. Pro další je připravena hra o dárkové poukazy a speciální prodejní nabídka, která platí od čtvrtka 22. září do neděle 25. září. Zákazníci mají možnost získat slevu ve výši DPH na celý nákup.

Nový koncept prodejny v Čestlicích odráží hlavní konkurenční výhody Kika – šíři sortimentu, zavádění novinek a především jasné udávání trendů v prodeji kvalitního nábytku a bytových doplňků.

„Hlavní předlohou Kika v Čestlicích byla naše prodejna v Bratislavě, kterou jsme v obdobném duchu přestavěli v roce 2015. Odezva zákazníků byla natolik pozitivní, že jsme se rozhodli udělat totožnou renovaci i v Praze. Samotné plánování nového konceptu obchodního domu měl na starosti tým designerů z Kika Rakousko současně s lokálním vedením společnosti,“ uvedl Jakub Střeštík, generální ředitel Kika ČR a SR.

Téměř 18 000 metrů čtverečních prodejní plochy prošlo zásadní změnou, dominantou je otevřený a vzdušný prostor. Celková koncepce je promyšlena s ohledem na jednoduchost a prosvětlení prodejny tak, aby se zákazníci lehce orientovali a zároveň získali přehled o širokém sortimentu Kika – kvalitním nábytku a bohaté nabídce bytových doplňků.

V obchodním domě byla provedena instalace nového LED osvětlení. 2 500 světel uspoří Kika Čestlice téměř 50 procent elektrické energie, čímž se sníží dopad na životní prostředí.

Zásadní změny proběhly také v přízemí prodejny. Kavárna získala nové jméno Kikafé a kompletní vybavení. Zároveň došlo k úpravám v nabídce občerstvení. Zákazníci Kika Čestlice si mohou vychutnat prémiovou kávu značky Julius Meinl, domácí limonády či dezerty z vlastní cukrárny. Modernizací prošla rovněž restaurace ve druhém patře, která nabízí pohodlí a komfort nábytku vyrobeného na míru.

Úpravy proběhly též v dětském koutku a speciálním zázemí pro konání dětských oslav. Bez zásahu odborníků nezůstala ani fasáda budovy a venkovní prostory. Renovací prošly přístupové chodníky, parkoviště a okolní zeleň. Celá rekonstrukce si vyžádala investici v řádech několika milionů EUR.

 

Zdroj: Kika Nábytek

Praha, 23. září 2016