Kaufland zavedl pro zaměstnance nový benefit

Společnost Kaufland nabízí svým zaměstnancům nový benefit. Rodiče prvňáčků si na první školní den mohou vzít placené volno. „Tento den bývá plný krásných a nezapomenutelných okamžiků. Chceme proto dětem a jejich rodičům umožnit, aby si ho mohli celý užít spolu,“ uvedla tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Kaufland se snaží podmínky pro svých 23 tisíc zaměstnanců neustále zlepšovat. Nabízí nejen zajímavé finanční ohodnocení, ale také řadu benefitů. Ten poslední může využít každý zaměstnanec/rodič, který své dítě v daném roce poprvé vede do školy. „O tento benefit projevili zájem stovky našich zaměstnanců z provozu i centrály. Jsme rádi, že je vnímán velmi pozitivně,“ řekla Renata Maierl.

Kromě této novinky nabízí přední český obchodní řetězec také karty Multisport, poskytuje nadstandardní příplatky za noční směny, až pět týdnů dovolené plus další dny za věrnost, stravenky v hodnotě 80 korun, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, příspěvek na svatební kytici, příspěvek při narození dítěte a den placeného volna navíc během vánočních svátků.

„Naši zaměstnanci například navštěvují řadu workshopů a kurzů, absolvují masáže nebo fyzioterapii. Díky kartě MultiSport mohou také navštěvovat vybraná fitness centra a jiná sportovní a wellness zařízení a zároveň podpořit dobrou věc, neboť za každé využití této karty daruje Kaufland 10 korun organizaci Loono, která se zabývá prevencí onkologických a kardiovaskulárních onemocnění,“ popsala Renata Maierl.

Společnost Kaufland za své aktivity v oblasti HR obhájila na počátku tohoto roku titul Top Employer, a to na základě péče o zaměstnance a efektivní náborovou politiku. V březnu navíc přední obchodní prodejce obdržel ocenění Firma pro zdraví díky zabudovanému internímu programu Zdraví nás baví. Ten podporuje sportovní a wellness aktivity, moderní a zdravé pracovní prostředí, vyváženost pracovního života a volného času. „Chceme, aby se u nás dobře cítili nejen naši zákazníci, ale i naši zaměstnanci. Moc si ceníme jejich každodenního nasazení a je pro nás samozřejmé, že se jim dlouhodobě a systematicky snažíme vytvářet co nejpříjemnější pracovní prostředí,“ dodala Renata Maierl.

 

Zdroj: Relative PR & Consultancy, s.r.o.

Praha, 20. srpna 2020