Kaufland Praha-Palmovka je v rukou účastníků programu Potential Campus

V pondělí 6. 3. 2017 proběhlo slavnostní předání prodejny do rukou devíti účastníků Potential Campus, rozvojového vzdělávacího programu společnosti Kaufland Česká republika určeného pro budoucí manažery.

Pomyslné klíče od prodejny jim předali generální ředitel společnosti Kaufland ČR pan Christian Karnath, ředitel Provozu pan Jiří Mironidis a ředitelka HR paní Jana Karnišová.

Budoucí manažeři povedou prodejnu Praha-Palmovka během března a dubna. Nejen, že ji povedou sami po celé dva měsíce, ale zároveň ponesou i odpovědnost jak za vedení prodejny, tak i za celý tým v ní. Budou se starat o její bezproblémové fungování podle stanovených pravidel.

V praxi si tak vyzkoušejí své teoretické znalosti – provoz prodejny, zásobování, personální agendu i komunikaci se zákazníky. Jaké jsou jejich pocity? „Vzrušení a zároveň pochopitelně i obavy,“ říká jedna z účastnic programu, slečna Andrea Füchsová. „Jsme zvědaví, co nás v ostrém provozu čeká a jak se s tím popereme. Je to obrovská výzva.“

A jak to vidí ti, kteří jim prodejnu svěřili? „Účastníkům KPC rozhodně věříme a o chod prodejny se opravdu nestrachujeme. Za dobu jejich studia v naší společnosti jsme měli možnost je poznat jako schopné a vnímavé mladé lidi, kteří se rádi a rychle učí a sami přicházejí se spoustou nových nápadů. Zkušenosti s vedením prodejny už mají účastníci minulého ročníku, kteří se stejným způsobem starali o naši prodejnu v Roudnici nad Labem. Ti se poté vyjádřili, že žádná kniha či přednáška nemůže nahradit vlastní zkušenost. Vyzkoušeli si to dobré, i ten stres, který přichází, když se něco zpozdí nebo věci zkrátka nefungují úplně tak, jak by měly. Přesně tak, jak je to v praxi jednou čeká,“ řekl s úsměvem Jiří Mironidis.

Cílem programu Potential Campus je rozvoj mladých talentů a podpora jejich postupu na vedoucí manažerské pozice. Dvouletý program je členěn do čtyř základních modulů – oblast Provoz, Nákup, Logistika, Masozávod a Správa. Účastníci tak v rámci rotace mezi jednotlivými odděleními porozumí jejich vzájemnému propojení i tomu, jak se oddělení podílejí na celkovém úspěchu a plnění strategie společnosti Kaufland. Všem jsou po celou dobu k dispozici osobní mentoři, kteří své svěřence programem odborně provázejí.

Hlavní důraz se klade na prohloubení praktických zkušeností i manažerských schopností. Znalosti nutné k vedení a řízení si účastníci mohou osvojit aktivní účastí na odborných školeních a tzv. stínováním vrcholových manažerů. Stínování znamená možnost prožít běžný pracovní den po boku vedoucího pracovníka, být přítomný při jeho pracovním programu, účastnit se s ním porad nebo obchodních jednání, a poznat tak jeho práci takzvaně z první ruky.

 

Zdroj: Kaufland

Praha, 10. března 2017