Kaufland běžel pro Paraple

Slunečné počasí, skvělá nálada, spousta běžců a známé osobnosti – to byl další ročník Běhu pro Paraple, který se uskutečnil v neděli 29. května 2016 v Letenských sadech v Praze.

Příloha bez názvu_ 00121Benefiční akce Běh pro Paraple aneb Každá noha dobrá má svou tradici, už sedmnáctý rok měli všichni možnost vyjádřit podporu klientům sdružení Centrum Paraple, které pomáhá lidem na vozíku.

Svou tradici už má i firemní běh společnosti Kaufland Česká republika, na start se její zástupci postavili již potřetí.

A nezapomněli s sebou vzít šek na rovných 100 000 korun, kterým společnost přispěla na konto sdružení.

Každý, kdo chtěl přispět, si mohl vybrat ze dvou tratí – 100 a 4 000 metrů. Ke startovnému z běhů pro veřejnost se přidaly i částky za běhy firemní a celkově se vybrala úžasná suma – 763 000 korun03. Vybrané peníze budou celé využity na činnost a služby poskytované Centrem Paraple.

Pro dobrou věc běželo letos hodně účastníků. Tradiční běhy veřejnosti a firem na 100 m volným stylem jako každý rok startoval zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák a další známé osobnosti, mezi jinými Michal Horáček, Karel Šíp, Jaroslav Uhlíř a další. A kolik lidí letos vyběhlo na trať? Stovku si dalo 600 běžců, malí, velcí, mladí, staří, spousta pejsků a dokonce i kůň s poníkem. Trať 4 000 metrů letos pokořilo 400 závodníků. Příjemné odpoledne pro děti i dospělé vyvrcholilo večerním koncertem kapely Divokej Bill.

 

Zdroj: Kaufland

Praha, 3. června 2016