Jungheinrich oslavil 25 let v ČR na cestě vzhůru

Před 25 lety se v malém prostoru na pražské Podbabě začal psát úspěšný příběh firmy, která od začátku vsadila na prvotřídní produkty, vysokou úroveň znalostí svých zaměstnanců a rychlý a spolehlivý servis.

jungheinrich 1Z původních pronajatých prostor a pěti zaměstnanců vznikla za 25 let existence silná společnost s více než 240 zaměstnanci a moderním zázemím v Praze, Olomouci a Mladé Boleslavi. 15. června proběhla oslava tohoto jubilea v centrále v Modleticích a na nedalekém zámku Štiřín za přítomnosti předsedy představenstva koncernu Jungheinrich AG pana Hanse-Georga Freye.

I přes nesmírně zajímavý vývoj trhu s manipulační technikou za posledních 25 let se program oslav neohlížel zpět, ale účastníci měli naopak možnost nahlédnout do plánů a budoucnosti koncernu Jungheinrich, jeho zastoupení v České republice i celého oboru intralogistiky.

Začátek programu se nesl ve znamení moderní technologie Lithium-Iontových baterií. Produktový manažer Pavel Králík představil tuto progresivní technologii a její výhody pro intralogistiku. Lithium-Iontové baterie umožňují mezidobíjení v krátkých přestávkách, díky čemuž vozík vydrží jezdit bez odstavení, či výměny baterie i několik směn v kuse. „Hlavním přínosem Lithium-Iontových baterií jsou ale minimální požadavky na obsluhu a údržbu. Není nutné baterie měnit, ušetří se prostor, čas i peníze. Díky Lion technologii se eliminuje neefektivní práce ve skladu a zaměstnanci jsou uvolněni pro kvalifikovanější práci. To je přínos technologie Lithiových baterií pro logistiku 4.0“. Shrnuje přínosy Pavel Králík.

Během odpoledne proběhla také tisková konference za přítomnosti nejvyššího představitele koncernu Jungheinrich AG, předsedy představenstva pana Hanse-Georga Freye, regionálního ředitele prodeje pro Východní Evropu Jungheinrich AG pana Christiana Erlacha a také ředitele Jungheinrich (ČR) s.r.o. pana Vratislava Přibyla. Pan Frey představil vývoj trhu s manipulační technikou i výsledky koncernu Jungheinrich v globálním měřítku. „Trh s manipulační technikou na světě dále rychle roste. Všechny regiony již překonaly předkrizová období. V roce 2016 se na celém světě prodalo více než 1,1 milionu kusů manipulační techniky, což představuje růst oproti roku 2015 o 7%. Tento růst je pro náš obor velmi pozitivní. Co nás těší ještě více je růst společnosti Jungheinrich. Růst obratu o 12% a výroby o 17% mezi lety 2015 a  2016 výrazně převýšil růst trhu a Jungheinrich je tak nejrychleji rostoucí společností. Shrnul předseda představenstva vývoj a výsledky posledních dvou let.

Pozornost byla věnována i automatizaci, která se v logistice stává pomalu ale jistě realitou. Pan Frey připomněl akvizici výrobce jeřábových zakladačů, díky čemuž je Jungheinrich dnes schopen dodat zákazníkovi kompletní řešení od paletového vozíku, přes regálový systém, až po automatický sklad řízený software vlastní výroby.

Jungheinrich je nejrychleji rostoucí firmou v oboru intralogistiky a v rámci tohoto růstu je české zastoupení opět jedním z nejrychleji rostoucích. To je dáno jednak silným růstem trhu, který od roku 2014 vzrostl z 6 791 vozíků o více než 33%. Jak zmínil ředitel Jungheinrich (ČR) s.r.o. pan Vratislav Přibyl „Dosavadní vývoj trhu za prvních pět měsíců letošního roku naznačuje, že překonáme 9 000 prodaných vozíků, což představuje absolutní rekord v historii statistik českého trhu.“

Pan Přibyl dále upozornil na bezprecedentní růst firmy: „Jsme hrdí na to, že se nám zároveň daří na tomto trhu rozšiřovat naše aktivity. Očekáváme růst obratu za tyto tři roky o 44%, masivně posilujeme v personální oblasti a celkově prožíváme velmi dynamické období“.

Po odborné prezentaci a tiskové konferenci vedení společnosti byl pro zaměstnance, významné klienty a zástupce médií připraven společenský večer na nedalekém zámku Štiřín. Programem provázel populární herec Jiří Mádl a jako zlatý hřeb celého dne oslav vystoupil Vojta Dyk se skupinou B-Side Band. Lídr trhu s manipulační technikou tímto udělal tečku za prvním čtvrt-stoletím svého působení na českém trhu.

 

Zdroj: Jungheinrich (ČR) s.r.o.

Praha, 4. července 2017