Inventura s dronem: Hardis Group odstartovala testovací fázi

Hardis Group, společnost poskytující digitální služby a softwarová řešení, oznámila zahájení reálného testování prototypu dronu, navrženého k automatizaci inventur a řízení zásob ve skladech.

Eyesee-drone-inventoriste-Hardis-Group-2-smallVytvořila tým se Squadrone System, s nímž společně pracovali na vývoji asistovaného dronu pro interiéry a se společností FM Logistic, lídrem ve skladování, dopravě a obalových službách s mezinárodním působením, u které testuje řešení v reálných podmínkách jejích skladů.

Plně autonomní průmyslový dron

Hardis Group využila v oboru logistiky příležitost, vycházející z fyzických a technologických vlastností dronů. V roce 2015 si nechala patentovat dron pro automatickou inventarizaci zásob ve skladech.

Po technologickém průzkumu se Hardis Group spojila se Squadrone System, společností, která se specializuje na bezpilotní drony v extrémních podmínkách a jejíž produkt Hexo+ je známým spotřebitelským řešením této technologie. Obě společnosti přišly s prototypem průmyslového dronu pro interiéry, pod názvem Eyesee. Dron je vybaven senzory, jež mu umožňují pohybovat se po skladu autonomně, pod kontrolou operátora. Zabudovaná kamera identifikuje a zaznamenává inventarizační údaje, které mohou být přenášeny do jakéhokoliv systému řízení skladu na trhu. Cílem je ušetřit čas a zvýšit produktivitu a bezpečnost procesu inventury a kontrolních operací ve skladu.

Reálné testování u FM Logistic

Hardis Group nedávno podepsala smlouvu s FM Logistic. Předmětem smlouvy je testování vyvinutého řešení na logistických platformách, které má ověřit schopnost systému plnit požadavky logistického odvětví. Inovace, podporující produktivitu, výkon a flexibilitu, jsou klíčovou strategií FM Logistic.

Společnost pro účel zavádění inovací sestavila tým odborníků z nejrůznějších zemí svého působení. Jeho cílem je vymýšlet, vytvářet a zavádět inovativní řešení, ať už ke zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance, a nebo pro zvyšování kvality služeb jejím zákazníkům. Zapojení do projektu automatické inventury s dronem, bylo pro FM Logistic samozřejmostí.

FM Logistic poskytla Hardis Group k provádění letových testů (mapování skladu, informace o poloze, konfigurace osvětlení, plochy, s nimiž se dron setká, atd.) a ke sběru informací potřebných pro inventarizaci (čtení štítků) svůj sklad v Satolas (Francie). V září začnou dron, sběr dat a zpracování informací s vlastními nástroji, testovat týmy FM Logistic.

Testování v FM Logistic bude pokračovat až do konce roku 2016. Hardis Group s Squadrone System plánují zahájení výroby dronu Eyesee v roce 2017.

 

Zdroj: FM Logistic

Praha, 20. července 2016