Ingenico Group přináší bezkontaktní platby do prodejních automatů Dallmayr

Bezkontaktní karty představují pro spotřebitele rychlou, pohodlnou a bezpečnou alternativu k hotovosti.

Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING), globální lídr v oblasti plateb, oznámila, že společnost Dallmayr, přední provozovatel prodejních automatů, vybavila své prodejní automaty v České republice technologií pro samoobslužné bezkontaktní platby.

Současný zákazník očekává pohodlí, bezpečí a jednoduchost, které mu bezhotovostní platby poskytují. Z toho důvodu se společnost Dallmayr rozhodla uzavřít partnerství s Ingenico Group s cílem zavést elektronické platby do prodejních automatů. Současný projekt zahrnuje více než 50 prodejních automatů po celé Praze, nově vybavených bezkontaktní technologií společnosti Ingenico Group. Dallmayr plánuje rozšířit řešení do dalších lokalit v České republice.

Řešení společnosti Ingenico Group zahrnuje bezkontaktní terminály iUC180B, jeden z modelů terminálů Ingenico iSelf, určených speciálně pro samoobslužné kiosky a prodejní automaty. Akceptovány jsou bezkontaktní bankovní karty a jiné NFC platební prostředky. Služby zpracování platebních transakcí zajišťuje ČSOB. Zavedením bezkontaktních plateb poskytuje společnost Dallmayr svým zákazníkům novou možnost platby, která je rychlá, pohodlná a bezpečná.

„S potěšením společnost Dallmayr podporujeme v její snaze usnadnit a zabezpečit bezhotovostní platby na jejích prodejních automatech pomocí řešení Ingenico. Bezkontaktní technologie je pro mnoho Čechů upřednostňovanou alternativou k hotovostní platbě, a proto se domníváme, že toto řešení zákazníci společnosti Dallmayr uvítají,“ uvedla Martina Kirchrathová, ředitelka společnosti Ingenico Group pro Českou republiku a Slovensko.

„Naším cílem je poskytovat nejen kvalitní produkty, ale rovněž pohodlí a rychlost při jejich nákupu. Bezkontaktní terminály iUC180B od Ingenico Group přináší velmi pohodlnou alternativu k hotovosti. Zkušební provoz prokázal, že naši zákazníci možnost plateb bezkontaktními kartami vítají. Řešení bychom tak rádi rozšířili i do dalších automatů v České republice,“ komentuje Roman Pacolt, obchodní ředitel společnosti Dallmayr CZ.

„Bezkontaktní platby pro prodejní automaty jsou dalším logickým krokem na cestě k rozšíření bezhotovostních plateb do všech maloobchodních segmentů v České republice. S potěšením podporujeme tento projekt v roli partnera pro zpracování transakcí, který zajistí, že platby budou realizovány rychleji a jednodušeji,“ doplňuje Jan Kubíček, vedoucí pro obchodní rozvoj v ČSOB.

Zdroj: Ingenico Group

Praha, 13. prosince 2016