HAUSER otevře nový centrální sklad, pronajal si prostory v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost HAUSER, mezinárodní dodavatel chladicího nábytku a techniky, si pronajala nové prostory v GARBE PARK České Budějovice. HAUSER tak doplnil v rozrůstajícím se průmyslovém parku firmy Taconova a NOBO AUTOMOTIVE. Společnost GARBE, která je developerem, aktuálně zajišťuje povolení k úpravám prostor na míru klientovi. Pronájem skladu o velikosti téměř 9 000 m2 zprostředkovala CBRE.

Pavel Mrzena, viceprezident pro výrobu a kvalitu společnosti HAUSER, říká: „Pronajaté průmyslové prostory budou sloužit jako nový centrální sklad. Z výrobního závodu v Kaplici, vzdáleného přibližně 30 kilometrů, sem budou převáženy hotové výrobky a dále budou distribuovány do celé Evropy. Strategická poloha skladu u nově vznikající dálnice a na míru připravené prostory byly pro nás rozhodující.“

„HAUSER je třetí nájemce, pro kterého má naše lokalita evropský význam. Jejich zájem potvrzuje, že náš park splňuje atraktivní atributy jako dostupnost, technickou vybavenost nebo udržitelnost. Máme stále k dispozici stavební povolení ke třem dalším halám, které jsou připravené pro další zájemce jak z existujících nebo nově příchozích firem v tomto regionu,“ doplňuje Martin Polák, ředitel GARBE pro východní a střední Evropu.

GARBE Park je strategicky situován nedaleko Českých Budějovic v Boršově nad Vltavou. Park je výborně dopravně dostupný díky jeho poloze pouze 2 km od dálnice D3, vedoucí z Prahy přes Tábor a České Budějovice k česko-rakouské hranici. Kromě silničního napojení na klíčové dálniční tahy, je výhodou také nedaleké letiště České Budějovice. Projekt klade důraz na udržitelnost, úsporu energií a s tím spojené nízké provozní náklady. Energie je zajištěna pomocí solárních panelů a vodní zdroje jsou zde zcela recyklovatelné.

Jan Hřivnacký, vedoucí pronájmů industriálních nemovitostí v CBRE, komentuje: „Společnost HAUSER patří mezi etablované firmy v regionu a velmi nás těší, že jsme ji mohli při hledání nových prostor v rámci expanze zastupovat. GARBE Park České Budějovice je pro ni ideální hned z několika důvodů. Tím hlavním je, že se nachází v blízkosti jejich současného výrobního závodu a zároveň leží v atraktivní jižní části Českých Budějovic se skvělým spojením do centrály v Linci.“

 

Zdroj: www.prgo.cz

Praha, 9. července 2024