Hamé má nového finančního ředitele a patří k nejobdivovanějším firmám

Robert Škrabánek (44) se stal novým CFO společnosti Hamé. Převzal tak odpovědnost za kompletní finanční řízení, controlling a IT celé skupiny Hamé. Má více než dvacet let zkušeností z různých obchodních pozic včetně mezinárodních korporací. Působil například v Plzeňském Prazdroji, DS Smith Packaging či společnosti Smurfit Kappa.

Robert Skrabanek_financni reditel Hame„Práce v Hamé mě lákala, tato společnost má zajímavý příběh. Je to tradiční česká firma se silnými značkami, která byla vybudována odspodu ze skromných základů na Slovácku a díky šikovnosti jejích pracovníků se z ní postupně stala velká potravinářská skupina evropského významu,“ vysvětluje Robert Škrabánek. Jako nový CFO skupiny Hamé se chce zaměřit zejména na finanční výkonnost jednotlivých závodů a také ziskovost výrobkového portfolia.

Robert Škrabánek vystudoval ekonomii na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava. Je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří hudba – založil i vlastní hudební skupinu. Také velmi rád sportuje, jako typický rodák ze Vsetína miluje hokej.

Robert Škrabánek je pro Hamé za posledních několik měsíců již několikátou manažerskou posilou. V lednu nastoupila také nová personální ředitelka Vladimíra Carroll.

Hamé zvoleno do desítky nejobdivovanějších firem v Česku

I díky schopnému manažerskému vedení se společnosti Hamé daří posilovat dobré jméno značky. Svědčí o tom i čerstvý úspěch v žebříčku „100 obdivovaných firem České republiky roku 2017“. Hamé se umístila na celkovém sedmém místě, což je oproti loňsku zlepšení o jednu příčku. Mezi firmami sídlícími ve Zlínském kraji dopadlo Hamé vůbec nejlépe.

„Každé takovéto ocenění potěší. O to více, když si uvědomíte, že Hamé jako zástupce tradičního oboru potravinářství bylo do nejlepší desítky vybráno z těch mnoha tisícovek firem, které v Česku působí. Navíc jako jediní z top ten máme sídlo ve Zlínském kraji. Jsme v dobré společnosti a já věřím, že v dalších letech naše pozice nejen uhájíme, ale ještě se třeba dostaneme o něco výše,“ okomentoval výsledky tradiční ankety generální ředitel Hamé Martin Štrupl.

Žebříček sestavuje už od roku 1999 sdružení Czech Top 100 na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací. V letošním ročníku hlasovalo celkem 1562 hodnotitelů.

Při sestavování žebříčku jsou firmy rozdělené podle svého zaměření do pětadvaceti oborů. Do žebříčku Top 100 se pak dostanou čtyři nejlépe hodnocené z každé kategorie. O konečném pořadí v žebříčku rozhoduje celkový počet získaných bodů. Desítka nejlepších, mezi kterými je i společnost Hamé, se pak označuje jako skupina All Stars. Na prvním místě se letos opět umístila Škoda Auto, druhý je Agrofert a třetí Alza.cz.

 

Zdroj: Hamé s.r.o.

Praha, 28. dubna 2017