Globus Fresh: Hypermarket otevírá první malý obchod s vlastními čerstvými potravinami

Globus už není „pouze“ hypermarket s vlastní pekárnou, cukrářstvím, řeznictvím a restaurací. Síť hypermarketů otevírá koncept maloformátové prodejny Globus Fresh, se kterou míří do osídlených lokalit a nabídne zákazníkům v místě bydliště to, co jim tam chybí. Prvním obchodem Globus Fresh je pekárna s řeznictvím v Pardubicích na sídlišti Dubina a další plánuje v Praze.

Globus Fresh je koncept menších prodejen, který má namířeno do osídlených míst tak, aby jej lidé měli takzvaně „za rohem“. Nabídne čerstvý sortiment se značkou Poctivá výroba Globus – tedy pekařství, cukrářství, maso nebo uzeniny, které se vyrábí v každém Globusu.

„Z našich průzkumů vyplývá, že zákazníci naše hypermarkety navštěvují z velké části především kvůli širokému sortimentu čerstvých potravin naší vlastní výroby. Na tomto zjištění jsme rozvinuli celý koncept malých prodejen. Budou blíže zákazníkům a nabídnou to nejlepší z Poctivé výroby Globus,“ řekla za hypermarket Globus Pavla Hobíková.

První takový obchod se otevírá 31. 5. v Pardubicích na sídlišti Dubina. Nabídne na ploše 165 metrů čtverečních velký výběr pečiva od čerstvě upečeného kvasového chleba přes uzeniny vlastních receptur až po ráno naporcované maso.

Co nejblíže hypermarketu, kde se vyrábí

Prodejna v Pardubicích Dubině je vzdálena od místního Globusu jen osm kilometrů a potraviny z něj budou dováženy do obchodu tolikrát, kolikrát bude potřeba. To je důležité pro každé další umístění Globusu Fresh. Musí být blízko hypermarketu, kde se potraviny vyrábějí, aby urazily k zákazníkům co nejkratší cestu. „Globus Fresh je prodlouženou rukou hypermarketu, aby zákazníci pro naše čerstvé potraviny nemuseli daleko,“ vysvětlila Pavla Hobíková.

Globus Fresh: vždy trochu jiný

Globus Fresh je pultovou prodejnou a vždy bude oproti hypermarketu malým formátem. Prodejny Globus Fresh nemusí být ale vždy stejné, a to jak velikostí, tak svým sortimentem. Formáty nemají pevně dané mantinely. „V Pardubicích jde o prostory bývalé samoobsluhy, ale příště to může být prostor po jiné provozovně. Může být i větší a nabídnout z Poctivé výroby Globus víc než pečivo, maso a uzeniny. Tam, kde nebude pekárna, nabídne Globus Fresh například řeznictví nebo cukrárnu, nebo může vzniknout restaurace s nabídkou z naší kuchyně nejbližšího hypermarketu,“ vysvětluje Pavla Hobíková s tím, že další Globus Fresh se otevře zákazníkům na podzim v Praze.

Globus se bude dál rozvíjet a investovat

Globus má v ČR 15 hypermarketů, v každém z nich vyrábí z čerstvých surovin na 700 výrobků v pekařství, řeznictví, restauraci a cukrářství. Zaměstnává 5 600 zaměstnanců, z nichž je 220 pekařů, 130 cukrářek s cukrářů, 263 řezníků či 420 kuchařů. V posledních dvou letech Globus investoval jak do rekonstrukcí svých hypermarketů, tak do vybavení technologií samoobslužného nakupování Scan&Go. Zároveň vydal na zvýšení mezd svých zaměstnanců v posledním roce více než 184 milionů korun. V investicích a rozvoji v těchto směrech hodlá pokračovat i v budoucnu.

 

Zdroj: Globus

Praha, 31. května 2018