Freshbedýnky přibyly do skupiny Sklizeno Foods

Skupina Sklizeno Foods přibírá nového partnera. Její součástí se  staly Freshbedýnky, eshop známý především díky kvalitnímu BIO ovoci a zelenině. Jeho majitelé se stávají podílníky ve Sklizeno a to výměnou získává nové posily a dodavatele BIO ovoce a zeleniny špičkové kvality.

Dosavadní majitelé Freshbedýnek získávají fúzí 5%  podíl ve Sklizeno. Nabídka ovoce a zeleniny z Freshbedynky.cz se objeví od podzimu v prodejnách Sklizeno a od nového roku i na eshopu www.sklizeno.cz.

Sklizeno postupuje ve svém plánu sjednotit trh kvalitních potravin a do skupiny Sklizeno Foods připojuje nového partnera – zavedenou značku Freshbedýnky, která se orientuje především na prodej BIO ovoce a zeleniny.

„Se Sklizeno sdílíme bezprecedentní důraz na kvalitu, který má Sklizeno zanesený ve svém kodexu a my ve své DNA. Proto jsme se rozhodli spojit síly a být součástí velkých plánů na vytvoření hráče, který nabídne kvalitní potraviny za rozumné ceny po celém Česku,” vysvětluje Martin Ducháček, majitel Freshbedýnek důvod spojení značek.

Partnerství s Freshbedýnkami přinese Sklizeno nejen dodavatele jednoho z nejdůležitějších segmentů v oblasti potravin. Freshbedýnky mají i obrovské know-how v oblasti ovoce a zeleniny, v jejím skladování a péči o ni, což Sklizeno využije v e-shopu i v prodejnách. K tomu disponují speciálními sklady pro šetrné skladování s nejmodernějšími systémy, které bude využívat celá síť.

„Především je ale spojení dalším krokem ke sjednocení roztříštěného trhu kvalitních potravin a ke snížení nákladů nesouvisejících s výrobou. I zde budeme využívat toho, že zvýšení odběrů pro celou síť povede ke snížení transakčních nákladů a tím k poklesu cen u sortimentu BIO ovoce a zeleniny, které jsou dosud považované za luxusní segment. My bychom z něj chtěli udělat maximálně mírný nadstandard k nabídce běžného ovoce a zeleniny a postupně možná i standard,” vysvětluje Petr Borkovec, ředitel Sklizeno Foods motivy fúze.

Freshbedýnky se díky tomuto spojení stanou hlavním dodavatelem bio ovoce a zeleniny pro eshop i pro prodejny po celé zemi. Nabídka produktů od Freshbedýnek se během následujících měsíců rozšíří do kamenných prodejen a od nového roku bude dostupná i v eshopu Sklizeno.cz. Stávající eshop Freshbedynky.cz poběží ve stejné formě i rozsahu cca do konce roku. Hlavní část jeho sortimentu, tedy především ovoce a zelenina, bude od té doby dostupná výhradně v eshopu www.sklizeno.cz a v prodejnách Sklizeno.

 

Zdroj: Freshbedynky.cz

Praha, 6. listopadu 2017