Fond GIC dokončil akvizici společnosti P3 v hodnotě 2,4 miliardy eur

Singapurský státní investiční fond GIC dokončil koupi společnosti P3, jednoho z předních celoevropských vlastníků, developerů a správců logistických center, od společností TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

Obchod, jehož hodnota činí 2,4 miliardy eur, byl poprvé oznámen v listopadu 2016, jeho dokončení však vyžadovalo schválení regulačními úřady EU. Jedná se o jednu z největších evropských transakcí s nemovitostmi v minulém roce.

Společnost P3 v loňském roce získala nejen nového vlastníka, ale podařilo se jí i výhodně refinancovat své úvěry ve výši 1,4 miliardy eur. Díky tomu je připravena růst rychleji, než kdy předtím. To zahrnuje například výstavbu nových hal o celkové užitné ploše až 1,4 milionu m2 na stávajících pozemcích ale i akvizice nových pozemků a budov – ať už v některé z devíti zemí, kde P3 působí, nebo na nových trzích.

„V posledních letech jsme výrazně expandovali na našich klíčových trzích a stali se jedním z největších evropských, plně integrovaných investorů a developerů logistických center. Jsme nadšeni, že jsme se nyní stali partnerem jednoho z největších státních fondů na světě a těšíme se, že budeme pokračovat v naší růstové strategii,“ řekl generální ředitel společnosti P3 Ian Worboys.

Dlouhodobá investiční strategie GIC se velmi podobá přístupu P3.  „GIC nás podporuje v našem směřování. P3 tedy bude i nadále specialista na logistická centra se silným zaměřením na služby zákazníkům, dlouhodobý vlastník logistických center (který dosud žádnou nemovitost neprodal) a developer nejkvalitnějších, ekologicky udržitelných staveb,“ potvrdil Ian Worboys.

Zdroj: Ogilvy Public Relations

Praha, 6. ledna 2017