Ekologické nákupy nyní i v pražských Nových Butovicích

Český řetězec Albert zprovoznil ve svých obchodech již třetí bezobalovou stěnu, která umožňuje ekologické nakupování bez zbytečných jednorázových obalů. Po pražském Chodově a ostravské Nové Karolině jde tentokrát o hypermarket v OC Galerie Butovice v Nových Butovicích v Praze 5.

Stejně jako v předchozích dvou případech zde Albert využívá řešení české firmy Miwa založené na opakovaně použitelných standardizovaných kapslích – kolujících mezi obchody, servisním centrem a výrobci – a na maximálním využití chytrých dat.

„V Nových Butovicích jsou pro zákazníky k dispozici dva moduly Miwa celkem s 24 produkty, z nichž část je v bio kvalitě. Nabízený sortiment vychází z položek, které se dobře prodávají v našich bezobalových stěnách na pražském Chodově či v Ostravě. K nejoblíbenějším produktům patří momentálně ořechy, luštěniny a semínka,“ říká výkonný ředitel společnosti Miwa Mirek Lizec.

„Albert je v Česku momentálně naším největším partnerem, jde o jednoho z hlavních průkopníků bezobalového nakupování mezi zdejšími řetězci. Zároveň spolupracujeme i s holandskými obchody téhož řetězce,“ dodal Mirek Lizec.

V Nových Butovicích si zákazníci mohou ekologicky nakoupit například rýži, kuskus, různé druhy semínek a vloček, ořechy, mandle, müsli nebo základ pro ovesnou či pohankovou kaši. Vybraný produkt si zákazníci odsypou v libovolném množství do opakovaně použitelných chytrých nádob s čipem dodávaných také Miwou. Tato nádoba je zálohovaná na 30 Kč a zákazníci ji mohou kdykoliv vrátit na informacích hypermarketu a obdržet zaplacenou zálohu zpět. Každé použití této nádoby šetří až 30 gramů obalového odpadu. Případně si mohou nakupující nasypat produkt i do vlastní donesené nádoby nebo použít připravený papírový sáček.

Česká společnost Miwa kromě zmíněné skupiny Ahold Delhaize, kam spadají řetězce Albert, zahájila v nedávné době spolupráci například s řetězcem Aldi v Británii nebo s portugalským řetězcem Continente a jedná i s dalšími významnými jmény evropského maloobchodu.

 

Zdroj: MIWA Technologies

Praha, 11. ledna 2023