Dr. Max otevřel v Ostravě nejmodernější lékárnu v ČR

Lékárna, která je součástí ostravského retail parku Futurum v sobě integruje jak tradiční lékárnu, tak i e-shopovou. Oproti běžné lékárně nabízí několikanásobně širší sortiment. Je to v krátké době už podruhé, co síť Dr. Max představuje inovativní lékárenský koncept, který na trhu není obvyklý.

Pro moderní novou pobočku v Ostravě je příznačný už neobvykle rozlehlý prostor pro pacienty a klienty. Plocha tzv. oficíny měří 250 metrů čtverečních, což je asi třikrát víc, než u průměrné lékárny. Znatelně vyšší je podíl samoobslužných zón, které doplňují 4 lékárenské pulty (táry), speciální oddělení pro výdej e-shopových zásilek, dotykové prodejní kiosky, sekce samoobslužných pokladen, zvláštní oddíl pro výdejní boxy, relax zóna a konzultační místnost pro screeningové služby. Jak je to v síti Dr. Max u větších poboček standardní, součástí vlastní lékárny je i dermocentrum s rozšířenou nabídkou přípravků k péči o pleť a s odborným poradenstvím.

Na několikanásobně větší plochu vlastní lékárny navazuje v neveřejné části rozsáhlý sklad o ploše 1100 metrů čtverečních. Díky tomuto prostoru je okamžitě klientům k dispozici dva- až třikrát širší sortiment, než jakým disponuje obvyklá lékárna kdekoli jinde. Z této výhody může klient lékárny těžit velmi dobře právě třeba při okamžité e-shopové objednávce realizované prostřednictvím prodejního kiosku. Nová lékárna slouží i jako odběrní místo pro kurýry doručující objednávky e-shopu Dr. Max na domácí či jiné adresy v Ostravě (tuto službu nabízí síť i v Praze a v Brně).

„Takto komplexní pracoviště je první počin svého druhu nejen v rámci Dr. Max, ale v českém lékárenství vůbec,“ říká Jan Žák, generální ředitel největší tuzemské sítě lékáren, „jde o novou součást našeho omnichannelového konceptu, ve kterém propojujeme klasické lékárny s tou virtuální. Dr. Max je jednička na trhu v obou ohledech – klasickém lékárenství i v lékárenské e-commerce – a my logicky usilujeme o to, abychom určovali směr vývoje a vedoucí postavení si udrželi.“

Není to jediná inovace, se kterou Dr. Max v poslední době přišel. Jako první lékárenská síť v Česku spustila tato lékárenská síť robotický sklad a expedici v Roudnici nad Labem. V příštím roce by měl být počet takových míst v rámci řetězce už dvouciferný. Není to zase tak dávno, co rovněž jako vůbec první (a zatím jediná) síť lékáren u nás zprovoznila centrální laboratoř už druhé generace v Praze s pobočnými pracovišti v Brně a Ostravě.

„Jde nám o to přinášet čím dál pestřejší rejstřík služeb klientům a zároveň šetřit Čas lékárníkům, aby pacientům mohli věnovat ještě víc své odborné péče – jinak než pomocí inovací to nejde,“ doplňuje Jan Žák.

 

Zdroj: Česká lékárna holding, a.s.

Praha, 13. října 2023