Dotykačka a One Pub spojují své síly

Současná dvojka na trhu EET pokladen Dotykačka a pokladní specialista na sektor gastro služeb One Pub jednají o spojení.

Cílem sloučení je posílení tržní pozice v ČR, zvýšení konkurenceschopnosti v dalších fázích EET a lepší pozice pro expanzi do zahraničí. Nově vznikající společnost bude svoje služby v oblasti pokladních systémů nabízet pod značkou Dotykačka.

„Jednání o možném spojení probíhá od začátku letošního roku. Rozhodnutí předcházela důkladná analýza pozice obou společností na trhu, jejich strategie a dosavadních obchodních výsledků. Společně jsme dospěli k tomu, že sloučení nám umožní rozvíjet z obou pokladních systémů to nejlepší,“ přibližuje CEO společnosti Dotykačka Petr Menclík.

Spojením vznikne společnost, která bude jen na českém trhu obsluhovat téměř 12 tisíc firemních uživatelů podnikajících v sektorech gastro, ubytování, obchodu a služeb. „Integrace povede k dalšímu zvýšení úrovně a rozsahu našich služeb. Budou z ní profitovat především zákazníci – stávající i budoucí. Díky know-how společnosti One Pub v gastro segmentu budeme schopni nabídnout úplně nové služby a funkcionality, které zákazníkům zjednoduší podnikání,“ doplňuje Petr Menclík.

„Naše společnost od začátku své existence sázela na vynikající znalost prostředí restaurací, barů a dalších stravovacích zařízení. Díky tomu jsme vytvořili vysoce ceněné funkcionality jako jsou rychlé inventury roztočeného alkoholu bez přelévání nebo automatické objednávky a naskladnění. To z nás udělalo silného hráče v gastro sektoru. Dotykačka má zase velmi dobře vybudovanou pozici v segmentu malých a středních firem napříč různými obory podnikání. Spojením obou firem se rozšíří portfolio nabízených funkcí i služeb. My tak našim zákazníkům díky Dotykačce nově nabídneme kromě spolehlivého produktu i vlastní kvalitní hardware,” vypočítává benefity fúze CEO společnosti One Pub Pavel Friedrich.

Vzhůru do Polska

Obě firmy měly v plánu proniknout i za hranice České republiky. Jednou z prvních zemí společného zájmu je Polsko, kde se v současnosti připravuje novela zákona o elektronické evidenci tržeb. V hledáčku jsou však už nyní i další země. „Nadále chceme poskytovat spolehlivé řešení s širokým spektrem funkcí pro podnikatele z různých oborů, které bude ve srovnání s konkurencí vynikat skvělým poměrem cena/výkon. Věříme, že díky zkušenostem z tuzemského trhu se nám v budoucnu podaří úspěšně bojovat nejen v Evropě,“ uzavírá Petr Menclík.

 

Zdroj: Dotykačka s.r.o.

Praha, 31. května 2017