CZECH FUND získal do svého plzeňského retail parku strategického nájemce

Holandská společnost Action uzavřela nájemní smlouvu a v nejbližších dnech obsadí 1 273 m² v Retail Parku Plzeň Berounka. Action provozuje síť diskontních obchodů v devíti evropských zemích a zaměřuje se na prodej výrobků zahraničních i domácích značek. Retail Park Berounka je ve vlastnictví nemovitostního fondu CZECH FUND.

„Jedná se o první klíčovou plochu společnosti Action v Plzni. V současné době probíhají stavební práce na jednotce a úpravy jednotky ze strany klienta. Obchod Action bude nabízet širokou škálu zboží pro domácnost, zahradu, hobby či sport i potraviny. Otevření prodejny je plánováno v první polovině prosince tohoto roku,“ říká Angelika Houdková, výkonná ředitelka Real Estate Facility Management s.r.o., dceřiné společnosti DRFG, která nemovitosti fondu spravuje.

„Pro otevření našeho prvního obchodu v Plzni jsme hledali dobře dostupné místo, a protože nabízíme různorodý sortiment zboží, potřebovali jsme i velký prostor, který bude vyhovovat našim náročnějším požadavkům. Proto jsme si nakonec vybrali Berounka Park, uvádí Dušan Kříž, akviziční manažer společnosti Action.

Action je Nizozemský obchodní řetězec, který je nejrychleji rostoucím nepotravinářským diskontem v Evropě. Od otevření prvního obchodu v Nizozemsku v roce 1993 se rozrostl na mezinárodního prodejce s více než 1 900 obchody v devíti zemích. Nabízí více než 6 000 různých produktů ve 14 kategoriích. Výroba každého z prodávaných produktů splňuje příslušné právní předpisy a požadavky v každé ze zemí, zásady etického zajišťování zdrojů, zodpovědnost, sociální a environmentální přístup k výrobě. Pobočka Action v Retail Parku Plzeň Berounka bude letošním posledním otevřeným obchodem v ČR. Od vstupu Action na český trh v září 2020 je celkově 21. pobočkou.

Jsme rádi, že jsme do našeho portfolia získali dalšího silného partnera. Společnost Action zapadá do naší strategie rozšířit nabídku v retail parcích o cenově dostupné spotřební zboží. Vedle otevření nové prodejny dojde v Retail Parku Plzeň Berounka také ke změně designu a rozšíření prodejních ploch jednotek JYSK a Super ZOO,“ uzavírá Angelika Houdková.

 

Zdroj: C&B Reputation Management

Praha, 25. října 2021