Cloudové služby pomáhají firmám překonat nouzový stav

Podle aktuálních průzkumů zhruba třetina pracujících Čechů kvůli pandemii koronaviru pracuje z domova. Další firmy by z podstaty práce na home office mohly přejít také, ale neumožňují jim to lokální firemní systémy. S pomocí zejména těmto firmám teď přišel odborník na cloudové služby Grit, který nabízí systém pro elektronické schvalování faktur zdarma nebo skladový systém pro krizí zasažené e-shopy.

Důležitou první pomoc Grit nabízí všem firmám, kterým se kvůli karanténě ztížil proces schvalování faktur.„Tradiční způsob schvalování faktur, kdy asistent/ka nebo účetní běhá s fakturami za schvalovatelem, teď prakticky není možný. Proto jsme zdarma nabídli nástroj, který schvalování faktur převádí do digitálního prostředí. Zaměstnanci tak nemusí kvůli schvalování faktur dojíždět do kanceláře, ale vše vyřídí z bezpečí svého domu,” vysvětluje Kateřina Líbalová, produktová manažerka systému Invoice Flow, který automatizuje proces příjmu a zpracování faktur. Systém zdarma se jmenuje Invoice Flow Lite a lze jej aktivovat na stránce schvalujzdomu.cz.

Cloudové systémy ale v době pandemie nevyužívají jen lidé na home office, pomáhají také například skladníkům. A i těm teď Grit nabídl pomocnou ruku. „E-shopům výrazně stoupla poptávka a některé jsou v podobné situaci jako před Vánoci. Sklady nestíhají a do toho mají méně zaměstnanců, protože někteří zůstali v karanténě nebo doma s dětmi. Těmto firmám aktivně nabízíme cloudový systém řízeného skladu, který automatizuje příjem i výdej objednávek nebo zrychluje proces vychystání objednávky. Malým firmám ho nasadíme za pár dní, takže se z nepříjemné situace dostanou ještě včas,” říká Tomáš Kormaňák, produktový manažer skladového systému Lokia WMS.

Podle jednatele Gritu nyní cloudové služby představují pro spoustu firem záchranu. „Pandemie odhalila bolesti lokálních systémů a podnikatelé zjistili, že dnešní stav lze řešit pomocí vzdáleného přístupu k firemním zdrojům a informacím. Dostupné cloudové technologie a služby jsou proto skvělou příležitostí pro změnu a pro mnohé i existenční nutností. Vzdáleně pracující týmy tímto získávají výhodu. Stěhujeme se z fyzického světa do digitálního a firmy na to musí reagovat,” říká Dalibor Damborský.

 

Zdroj: Grit

Praha, 7. dubna 2020