Soutěže Česká biopotravina 2015 se zúčastnilo celkem 81 výrobků. Porotci včele se zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce hodnotili pestrou škálu biopotravin – od chleba, přes mléčné výrobky až po ovocné šťávy a sirupy. Nejpočetněji obsazenou kategorií bylo biovíno se 33 vzorky. Objevily se i potraviny na českém trhu ojedinělé – například biohermelín, raw zmrzlina, či ghí-přepuštěné máslo, ale i zcela tradiční jako dršťková polévka nebo kefír.
Celkový vítěz a zároveň vítěz kategorie Biopotraviny rostlinného původu
Bio rajčata ve vlastní šťávě
Výrobce: Horňácka farma s.r.o.
Vítěz kategorie Biopotraviny živočišného původu
BIO Dršťková polévka
Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov
Vítěz kategorie Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky
Bio medvědí pesto
Výrobce: Výrobce: Horňácka farma s.r.o.
Vítěz kategorie Biovíno
Frankovka slámové víno, ročník 2012
Výrobce: Ing. Petr Marcinčák
Zdroj: PRO-BIO
Praha, 2. září 2015