CBRE nově spravuje budovu Van Graaf v Praze

Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, získala nový mandát na správu budovy s maloobchodními, kancelářskými a rezidenčními prostory na Václavském náměstí 17 v Praze, kde je majoritním nájemcem obchodní dům Van Graaf.

Podívejte se i na další kancelářské budovy, které CBRE nabízí na Václavském náměstí.

Nemovitost nedávno koupil investiční fond BMO Real Estate Partners, která je součástí the Bank of Montreal. CBRE poskytovalo komerční poradenství kupujícímu, který také CBRE pověřil novým správcem. Tato instrukce je již letos osmá, kterou CBRE Asset Services získalo a potvrzuje vysokou kvalitu služeb správy nemovitostí, které CBRE poskytuje.

Stávající portfolio manager BMO Real Estate Partners nemovitost zakoupil od společnosti MTK Developments. Správou budovy, která byla dříve v kompetenci původního vlastníka, je od konce září pověřeno CBRE. Nový majitel je konzervativní fond, který má zájem si nemovitost dlouhodobě udržet. S majoritním nájemcem Van Graaf byla podepsána nová nájemní smlouva platná do roku 2045.

Zuzana Klabalová, Director – AS Office and Industrial společnosti CBRE dodává:

„Získání mandátu správy budovy Van Graaf v centru Prahy nás velice těší. Věřím, že díky našim praktickým znalostem a zkušenostem v oblasti správy budov, poskytne náš tým klientovi komplexní a efektivní řešení po technické i provozní stránce a splníme jeho očekávání. Zároveň se chceme zaměřit na zlepšování a optimalizaci služeb a péče o nájemníky.“

Katarina Brydone, Head of Retail společnosti CBRE, doplňuje:

„Nemovitosti na High Street jsou velmi žádané jak nájemci, tak investory, protože jejich dostupnost je omezená. Obraty na High Street rostou, a to má pozitivní dopad na růst nájemného. Budova Van Graaf je proto skvělou investicí. Její výnosy jsou zajištěny dlouhodobým pronájmem.“

Budova Van Graaf, která se nachází na Václavské náměstí 834/17 v Praze 1, disponuje celkovou pronajímatelnou plochou téměř 12,5 tis. m2. K dnešnímu dni je plně obsazená. Majoritní nájemce společnost Van Graaf využívá více než 8 tis. m2 retailových ploch, dále 350 m2 kanceláří a skladový prostor v podzemních podlažích. Ve zbývajícím sedmém patře se nachází pouze kanceláře, pronajímané menším právním a poradenským společnostem. Naopak v posledním osmém patře jsou bytové jednotky, které aktuálně spravuje jeden provozovatel za účelem krátkodobých pronájmů turistům.

 

Zdroj: CBRE

Praha, 28. listopadu 2017