CBRE je novým správcem obchodního centra Futurum Hradec Králové

CBRE získalo mandát na správu a pronájem obchodního centra Futurum Hradec Králové, které nově vlastní realitní investiční společnost CPI Property Group.

Tímto se spolupráce CPI Property Group a CBRE nadále prohlubuje a Futurum je již pátým obchodním centrem CPI Property Group, které CBRE spravuje. CBRE tak potvrzuje pozici největšího správce obchodních center v České republice, zodpovědného za nemovitosti třetích stran a silného hráče v oblastí pronájmu maloobchodních ploch.

CBRE také poskytlo CPI Property Group investiční poradenství při akvizici tohoto centra. Po obchodních centrech Futurum Kolín, Nisa Liberec, Královo Pole Brno a Olympia Plzeň je Futurum Hradec Králové již pátou retailovou nemovitostí, kterou CBRE pro jednoho z největších investorů do komerčních nemovitostí v regionu CEE, společnost CPI Property Group, spravuje. Od začátku roku 2017 CBRE na lokálním trhu získalo správu Obchodního centra Letňany, Centra Pivovar Děčín a také Centralu Most. Společně s nedávnou akvizicí Olympie Plzeň je ve správě CBRE již 13 významných lokálních obchodních center, mezi které patří také Campus Square Brno, Varyáda Karlovy Vary či Vivo! Hostivař.

Katarína Brydone, Head of Retail, společnosti CBRE dodává:

„Jsme opravdu rádi, že jsme mohli poskytnout poradenství při akvizici právě centru Futurum Hradec Králové a dále byli vybráni na jeho správu a pronájem. Toto obchodní centrum se těší oblibě místních lidí a má velký obchodní potenciál do budoucna. Naše společnost je navíc s tímto centrem dlouhodobě spjatá. Centrum jsme spravovali již před jeho prodejem společnosti Meyer Bergman, a jsme rádi, že se nám po čtyřleté přestávce opět vrátilo do portfolia projektů.“

Futurum Hradec Králové bylo otevřeno v roce 2000 jako místo určené pro nákupy, volnočasové aktivity a setkávání.  Obchodní centrum se zhruba 39 100 m2 pronajímatelné plochy je tvořeno více než stovkou obchodů, multikinem a bohatou nabídkou restaurací a bister, z čehož téměř 14 000 m2 patří hypermarketu Tesco. Futurum Hradec Králové je dominantním obchodním centrem v Královehradeckém kraji. Mezi hlavní nájemce obchodního centra Futurum Hradec Králové patří multikino CineStar, Tesco, Datart, H&M, C&A, Intersport, Lindex, New Yorker, Humanic, CCC a řada dalších značek. V loňském roce v něm otevřel svou první pobočku ve východních Čechách kavárenský řetězec Starbucks.

 

Zdroj: CBRE Group

Praha, 17. května 2018