BILLA se opět zapojila do projektu Pomoc nemocnicím

Společnost BILLA navazuje na svou jarní aktivitu z první vlny koronavirové pandemie darováním ovoce zdravotníkům. Jelikož současná situace opět vyžaduje maximální nasazení zdravotnického personálu, rozhodl se obchodní řetězec pokračovat v podpoře zdravotníků v první linii a darovat téměř 11 tun ovoce do dvou nemocnic.

Potřebné vitaminy a energii v podobě ovoce včera takto dodal doktorům, sestřičkám a pracovníkům v laboratořích v pražské nemocnici FN Motol a v nemocnici v Uherském Hradišti.

Do každé nemocnice společnost BILLA zavezla 7 palet ovoce v hodnotě 178 000 Kč. Dohromady tak z centrálního skladu BILLA v Modleticích u Prahy putovalo do nemocnic téměř 11 tun ovoce v celkové hodnotě 356 000 Kč. Do nemocnice v Uherském Hradišti míří palety s ovocem přímo na nejrizikovější oddělení ARO, Infekční oddělení a oddělení interního lékařství.

„Po první vlně koronavirové pandemie se zdravotníci po celé České republice opět dostávají do rizikové první linie v péči o zdraví našich obyvatel. Vnímáme potřebu jim alespoň touto cestou znovu poděkovat a podpořit je v jejich úkolu. Dodávkou ovoce jim práci sice neodlehčíme, ale můžeme alespoň trochu posílit jejich zdraví a imunitu,“ řekl generální ředitel BILLA Jaroslaw Szczypka.

Zdravotníkům bylo doručeno ovoce bohaté na vitamin C a takové, které dokáže rychle dodat energii během služby. Jednalo se o pomeranče, grepy, mandarinky, jablka, citrony a banány.

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 25. října 2020