Atraktivita západních Čech nadále roste, plzeňský park CTP plně obsazen

Spolupráce společnosti 108 AGENCY s předním developerem CTP vyústila v úspěšné využití dostupných kapacit industriálního parku v plzeňské čtvrti Borská Pole. Nové smlouvy zde uzavřely společnosti MD Elektronik a Top Control.

CTP_park_plzenZápadní Čechy, především v oblasti města Plzeň, představují nadále druhou nejfrekventovanější lokalitu z hlediska zájmu klientů. Díky výhodné poloze a vysoce rozvinuté infrastruktuře s vynikajícím napojením na Německo je poptávka po skladových kapacitách na vrcholu. Důkazem jsou také nové nájemní smlouvy, které společnost 108 AGENCY zprostředkovala svým klientům v CTParku Plzeň, který tak aktuálně hlásí kompletní obsazenost.

Prodloužení nájemní smlouvy společností MD Elektronik v rozsahu 7 000 m2 představuje potvrzení spokojenosti klienta s tímto projektem. Společnost zde má zbudované logistické zázemí pro své výrobní závody v Plzni a nedalekém Chotěšově. Jak uvádí Václav Král, CEO MD Elektronik, „Plzeňský region je pro naši společnost klíčový i v globálním měřítku a prohloubení a prodloužení spolupráce tuto skutečnost jen potvrzuje.“

Novým klientem je společnost Top Control, specializující se na oblast kontroly kvality, montážních a výrobních prací. Na ploše 2800 m2 zde bude mít vhodné zázemí pro další rozvoj spolupráce s výrobními a dodavatelskými společnostmi nejen z odvětví automotive, které je zde nadále silně zastoupeno. Zájem být co nejblíže obchodním partnerům potvrzuje také Tomáš Souček, Operations Manager Top Control: „Naše společnost působí po celé České republice, nicméně plzeňský region je pro nás v současnosti natolik významný, že jsme se zde rozhodli rozšířit svou působnost.“ Potvrzuje tak obecný trend sbližování dodavatelských řetězců, motivovaný především časovou úsporou a efektivitou přepravy produktů.

„Jsme velice potěšení, že můžeme nyní oznámit stvrzení úspěšné spolupráce se společnostmi MD Elektronik a Top Control. I přes relativní nedostupnost volných kapacit v oblasti Plzeňska se nám pro tyto klienty podařilo získat příznivé nájemní podmínky,“ shrnuje Martin Šumera, head of industrial agency společnosti 108 AGENCY.

Rostoucí zájem je také o koncept menších skladů typu CTBox, tedy jednotek o rozloze kolem 400 m2. Zatímco dříve obsazování tohoto konceptu trvalo ve srovnání s rozlehlejšími jednotkami déle, nyní jsou velice žádaným artiklem. Důvody úspěchu parku shrnuje Jaroslav Kaizr, Business Director CTP: „CTPark Plzeň je jednou z nejlepších průmyslových adres ve Střední Evropě díky výbrné dostupnosti a rozvinutým službám. V současné době pracujeme na jeho dalším rozšíření, abychom našim klientům umožnili další rozvoj v této oblíbené lokalitě.“

 

Zdroj: 108 AGENCY

Praha, 22. června 2017