Aktivity Zásilkovny v České republice řídí nově Jan Čižmar

Na pozici COO (Chief Operations Officer) Zásilkovny, přední české technologicko-logistické společnosti, přichází Jan Čižmar. Bude zodpovědný za řízení všech aktivit Zásilkovny v České republice.

Mezi jeho hlavní úkoly patří růst tržního podílu firmy a zvyšování efektivity všech procesů a provozů. Dalším novým členem vedení Zásilkovny je Radek Simerský, a to na pozici manažera logistiky. Bude zodpovědný za standardizaci a zefektivnění logistických procesů a za logistický dispečink všech dep v České republice.

„Jsem ráda, že naše řady posílili dva zkušení manažeři. Pro Honzu Čižmara není navíc Zásilkovna zcela neznámá, delší dobu pracoval pro naši společnost jako externí poradce. Radek sbíral zkušenosti v logistice více než dvanáct let. Věřím, že nám oba pomohou standardizovat procesy a provoz ve firmě, která se musí vypořádávat s meziročním růstem vyšším než 100 procent. Společně se budeme více soustředit na další zvýšení kvality, na projekty automatizace provozu a další rozvoj sítě automatických výdejních boxů Z-BOX,“ říká Simona Kijonková, CEO skupiny Packeta a zakladatelka Zásilkovny.

„Jsem velmi rád, že jsem se stal členem týmu Zásilkovny. Na tento rok připravujeme řadu nových produktů a služeb. Věřím, že opět potvrdíme roli technologického lídra logistického trhu,“ doplňuje Jan Čižmar, nový provozní ředitel Zásilkovny.

„Být součástí týmu Zásilkovny je pro mě velká výzva. Také v letošním roce máme v plánu výrazný růst, a to na náš logistický systém klade obrovské nároky,” komentuje nový manažer logistiky Zásilkovny Radek Simerský.

Jan Čižmar (41) absolvoval Technickou univerzitu v Liberci. Během své kariéry pracoval v KPMG, významné manažerské pozice zastával například ve společnostech JAC Products nebo EYELEVEL. Má zkušenosti s řízením týmů v období dynamického růstu, s rychlou expanzí firem do zahraničí a vytvářením a standardizací procesů v globální firmě. Volný čas tráví nejraději s rodinou, mezi jeho koníčky patří cestování, lyže a obchodování na akciových trzích.

Radek Simerský (32) absolvoval obchodní akademii. V logistickém prostředí se pohybuje již více než 12 let. Na manažerských pozicích v oblasti logistiky pracoval například ve společnostech DSV – Global Transport and Logistics, DHL nebo Rohlík. Ve volném čase se rád podívá na dobrý film, navštíví hrad či zámek nebo uvaří dobré jídlo. Je fanouškem amerického fotbalu, který sám 8 let hrál.

Zásilkovna je součástí skupiny Packeta. V loňském roce byl obrat skupiny 2,5 miliard korun. Počet přepravených zásilek byl 40,5 milionů.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 5,2 miliardy korun a 70 milionů přepravených zásilek.

 

Zdroj: Zásilkovna

Praha, 18. února 2021