Adventum Group uvádí na trh obchodních center nový brand Shopland

Maďarský realitní investiční fond Shopper Park Plus Plc., člen skupiny Adventum, vlastnící přímo či nepřímo 18 nákupních center v Maďarsku a České republice, uvádí na český trh nový brand Shopland, jenž se stává novou identitou obchodních center a retail parků dosud známých jako OC Galerie Třebovice, OC Silesia Opava, OC Fontána Karlovy Vary a Retail Park Chrudim.

Cílem transformace, kterou pro Adventum Group realizuje realitněporadenská společnost Cushman & Wakefield, je kupujícím i nájemcům transparentněji komunikovat společnou sílu 18 nákupních center v Maďarsku a České republice. Ta na celkových 326 000 metrech čtverečních umožňují zákazníkům značky Shopland každodenní jednoduše dostupný a přehledný nákup. To vše se zaměřením na udržitelný rozvoj a environmentální politiku ESG.

Kristóf Bárány, zakládající partner, Adventum Group: „Jsme velmi rádi, že uvedením nové značky Shopland završujeme úvodní po-akviziční fázi těchto nákupních center a parků v Česku. Věříme, že naše projekty by měly vytvářet příležitosti pro efektivní offline, online i hybridní nakupování za udržitelných podmínek. Svým strategickým přístupem a „zeleným“ investováním usilujeme o to, aby naše budovy byly ještě atraktivnější pro zákazníky i nájemce. Naším cílem coby předního správce realitních investic v CEE je stát se špičkovým operátorem retailových parků v regionu, a to díky investicím v Shopper Park Plus, fondu vedenému na budapešťské burze (BSE) pod naší správou (ticker: SPLUS), který vlastní portfolio Shopland.

Nákupní centra v Česku pro Adventum spravuje realitněporadenská společnost Cushman & Wakefield, která již kompletně realizovala fázi rebrandingu. Její součástí bylo odborné poradenství v oblasti brand marketingu, nastavení nové marketingové strategie a komunikace pro každé obchodní centrum v souvislosti s jejich positioningy.

Společnost Cushman & Wakefield v roce 2022 asistovala při prodeji těchto obchodních center společnosti Adventum, pro ni se také stará o správu a exkluzivně o pronájem cca 70 tisíc metrů čtverečních jejich maloobchodní plochy. Ve většině z nich je klíčovým nájemcem hypermarket Tesco, nabízejí i další oblíbené prodejny zboží pro každodenní nákupy, módy a dalších produktů (např. Pepco, Tedi, DM, New Yorker), občerstvení (KFC, Asia Food) či služby (Česká pošta, Mister Minit, Don Pealo, čerpací stanice Tesco, automyčky a další). K výhodám projektů, které se všechny nacházejí ve výborných lokalitách v rámci daných měst, patří velká a praktická venkovní parkoviště a dobrá dopravní dostupnost autem, hromadnou dopravou a dalšími prostředky.

Kateřina Jukl, vedoucí retail marketingu v týmu správy obchodních center, Cushman & Wakefield: „Dlouhodobě usilujeme o to, aby tato obchodní centra byla pro zákazníky co nejzajímavější a aby se do nich často a rádi vraceli. Věříme, že značka Shopland se stane atraktivní volbou pro jejich nákupy, a to nejen díky této velké změně, ale i dalším připravovaným snahám nabízet zákazníkům něco navíc – nové nájemce, příjemné prostředí, soutěže, dárky a marketingové akce.“

 

Zdroj: Cushman & Wakefield

Praha, 7. srpna 2024