Accolade nechala rozšířit průmyslovou zónu v Lublinu

Česká skupina Accolade investuje do rozšíření polské průmyslové zóny v Lublinu, která postupně nabídne až 73 500 metrů čtverečných průmyslových ploch. První etapa parku je téměř dokončena. Bezmála 20 000 metrů čtverečných nově postavených špičkových industriálních ploch si pronajali nájemci z oblasti výroby a logistiky. Na transakci se podílí polská mBank úvěrem až do výše 28 milionů eur.

Lublin„V Polsku skupina Accolade vedle Lublinu investuje ještě ve dvou dalších průmyslových parcích,“ říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

„Vybrali jsme atraktivní lokality v desítce největších polských měst, které díky strategické poloze a dostatku kvalifikovaných zaměstnanců představují skvělé možnostmi pro realizaci nových projektů v oblasti výroby, logistiky a ecommerce.

Chceme obohatit naše stávající portfolio nájemců, z nichž je nyní mnoho navázáno na automobilový a strojírenský průmysl, o nové společnosti z odlišných odvětví, jakými jsou například potravinářský průmysl a distribuce potravin nebo plastikářský průmysl. Lublin je příkladem města, které je jednou z nejlákavějších investorských lokalit v celém regionu,“ dodává Kratina. „Jsme velmi rádi, že jsme projektu v Lublinu mohli poskytnout bankovní financování. Díky úzké spolupráci s Accolade jsme připravili strukturu financování, která je výhodná pro všechny strany. Velmi oceňujeme profesionalitu skupiny Accolade v jejím jednání s finančními institucemi a budeme rádi, pokud se na nás obrátí se žádostí o financování i svých dalších transakcí v Polsku,“ říká Małgorzata Lipowska, Project Manager Structured and Mezzanine Finance Department mBank.

Mezi novými nájemci Accolade v Lublinu jsou Inter Cars, která si pronajme 4 370 m2, Rohlig Suus Logistics s 2 100 m2, Nałęczowska Spółka Handlowa, provozovatel supermarketů Alibi, s 1 400 m2, Eurocash Serwis, s 3,000 m2, a CEGA s  2,100 m2.

„V regionu Lublinu se nachází devět univerzit s více než 86 000 studenty. Lublin je tradiční polské město, které před posunem hranic po druhé světové válce bývalo jedním z nejdůležitějších měst centrální oblasti polského státu, tradiční sídlo polských vzdělanců,“ říká Lukáš Répal, ředitel Accolade pro Polsku.

Industriální zóna Lublin představuje moderní výrobní, distribuční a technologický komplex. Je výhodně umístěná na východě země v devátém největším polském městě Lublinu s 350 000 obyvateli. Zóna bude snadno dostupná z dálnic S12, S17 a S19 spojujících Lublin s Varšavou, Ukrajinou a severem a jihem země. Park je součástí zvláštní ekonomické zóny EURO-PARK Mielec.

 

Zdroj: Accolade

Praha, 13. července 2016