Billa v roce 2017 opět navýší mzdy a to v průměru o 5 %

Společnost Billa Česká republika věnuje velkou pozornost rozvoji svých zaměstnanců a systematickému zlepšování jejich pracovních podmínek.

Právě tyto body upravuje kolektivní smlouva, jejíž aktuální znění platí až do konce roku 2017. S více než šesti tisíci zaměstnanci se Billa řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v ČR.

Kolektivní smlouva zahrnuje kromě finančních benefitů v podobě mzdových příplatků, odměn a příspěvků na stravování, zvýšeného nároku na dovolenou také několik novinek. Jednou z nich je navýšení mezd na prodejnách v průměru o 5 % oproti kalendářnímu roku 2016, s platností od 1. dubna 2017. Billa přistupuje k navýšení mezd na filiálkách již druhý rok po sobě. V roce 2016 se mzdy v prodeji navyšovaly v průměru o 4 %.

Zaměstnanci prodejen obdrželi před Vánoci jako poděkování za celoroční spolupráci zbožové poukázky Billa v celkové hodnotě 8 mil. Kč.

„Zaměstnanci jsou pro nás klíčoví, a proto věříme, že zlepšení mzdových podmínek přinese jistotu a spokojenost na obou stranách. Průběh jednání s jejich zástupci byl i tentokrát nadstandardní, čehož si velmi vážíme,“ komentuje vznik dodatku ke kolektivní smlouvě Jaroslaw Szczypka, generální ředitel Billa Česká republika.

 

Zdroj: REWE International AG

Praha, 5. ledna 2017