Prodejny Albert poskytují praktické zkušenosti učňům v celém Česku

V prodejnách Albert v tomto školním roce úspěšně zakončila praxi více než tisícovka studentů ze 70 škol a učilišť. Během odborného výcviku získali cenné praktické dovednosti v osmi desítkách obchodů Albert po celém Česku. To z Alberta činí největšího poskytovatele praxí pro střední a učňovské školy v tuzemsku.

Albert dlouhodobě spolupracuje s řadou odborných škol, což umožňuje studentům získat nejen teoretické, ale zejména praktické vzdělání a dovednosti. Studenti maturitních i učebních oborů se v prodejnách pod vedením zkušených mentorů učí dovednostem, jako je obsluha zákazníků, práce s pokladním systémem, skladování zboží, odborná manipulace s čerstvými potravinami a mnoho dalšího. Tento rok se programu zúčastnilo více než tisíc studentů ze sedmi desítek škol.

Program odborného výcviku není jen o získání praktických dovedností, ale také o budování pracovních návyků a rozvíjení měkkých dovedností, jako je týmová spolupráce, komunikace a řešení problémů. „V Albertu si uvědomujeme důležitost investice do mladé generace a jejího vzdělávání. Jsme proto hrdí, že můžeme podpořit mladé talenty a připravit je na jejich profesní kariéru. Věříme, že praktické zkušenosti, které u nás získají, jim poskytnou konkurenční výhodu na trhu práce,“ dodává Eva Mušinská, která má praxe studentů v Albertu na starosti.

Spolupráce řetězce a odborných škol nekončí zajištěním praktického vyučování, ale pokračuje i spoluprací na dalších aktivitách. Albert dlouhodobě podporuje akce, které přispívají k propagaci řemeslných oborů a materiálně podporuje soutěže jednotlivých učebních oborů. Ve spolupráci s Nadačním fondem Albert nabízí dětem z dětských domovů a znevýhodněného prostředí letní brigády, díky kterým mají děti možnost získat nové pracovní zkušenosti a smysluplně strávit léto.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 25. června 2024