Značka Kia věří v udržitelnou mobilitu

„V městské logistice je především důležité přispívat úspornými a tichými pohony v podobě čistě elektrických vozů,“ říká Michal Dolanský, Sales Manager společnosti Kia Czech.

Kia Czech na českém trhu aktuálně nabízí 12 modelů včetně jedné z nejširších nabídek alternativních pohonů – od hybridů přes plug-in hybridní až po čistě bateriové elektromobily.

Loni v květnu Kia oznámila plán stát se předním hráčem v segmentu užitkových vozů. Modelová řada ponese název PBV (Platform Beyond Vehicle). Půjde o elektromobily vybavené autonomním řízením a pokročilou technikou umělé inteligence. Jaké výhody nabídnou tyto vozy při využití v městské logistice?

Vozidla PBV sehrají klíčovou roli v proměně světa mobility. Podporují naše klimatické cíle prostřednictvím distribuce odpovědně vyráběného vodíku a elektřiny přímo do infrastruktury. Touto cestou Kia minimalizuje ekologickou stopu spojenou s konvenčními elektrárnami nebo fosilními palivy a současně zajišťuje stabilní dodávky elektřiny v rámci měst. Aktivity se zaměřením na PBV dokládají vizi značky Kia opustit klasické pojetí automobilů a realizovat nenaplněné potřeby různých zákazníků i komunit cestou optimalizovaných vozidel a služeb určených pro konkrétní trhy a firemní prostředí.

V rámci plánovaného vývoje a praktického nasazování vozidel PBV do městské logistiky podepsala Kia se společností Uber memorandum o porozumění. Uvedené partnerství nabídne pokroková vylepšení mobility a současně napomůže Uberu dosáhnout do roku 2040 nulových emisí.

Jaké typy vozů nabízí Kia v současnosti pro využití v městské logistice na našem trhu?

Nabízíme pestrou paletu vozů, které jsou optimální jak pro městský provoz v případě nejmenšího modelu Picanto přes řadu moderních crossoverů se širokou nabídkou pohonů (Stonic, Niro, XCeed) a sportovní vozy (ProCeed GT, EV6 GT) až po pěti a sedmimístná SUV se spalovacími (Sportage, Sorento a EV9) a s čistě bateriovými pohony. U českých zákazníků z pozice poptávky dominuje modelová řada Ceed nabízená ve čtyřech karosářských verzích. Ta tvoří 40 % ročních prodejů značky Kia. Společně s ikonickým SUV Sportage, jež vloni oslavilo 30 let od zahájení výroby první generace modelu, se podílí až 59 % na celkových prodejích značky Kia v Česku. Námi nabízené modely splňují celou řadu požadavků a očekávání od zákazníků. Kia patří k oceňovaným inovátorům na poli technologií, konektivity, udržitelného přístupu v použitých materiálech, a především vizionářského postoje k mobilitě jako celku. Nabízené modely splňují ty nejpřísnější bezpečnostní standardy a komfort zaměřený na zákazníka. Umíme nabídnout designově nadčasové a oceňované modely s úspornými pohony a dojezdy až 560 km u vybraných čistě bateriových elektromobilů.

Jaké novinky v této oblasti chystáte pro letošní a příští rok?

V tomto roce se na našem trhu mohou zákazníci těšit na facelift vozu Kia Picanto, jemuž možnosti mobility v evropských městech umožňují stát se součástí širokého ekosystému mobility, a to díky snadnému parkování a manévrovatelnosti. Další novinkou je facelift vozu Kia Sorento nabízející pokročilé technologické funkce, které majitelům pomohou zajistit pohodlí a kontrolu nad vozem. Toto SUV je nabízeno s pohonem 4×4 v dieselovém, hybridním a také plug-in hybridním provedení. Nabídku elektrických modelů doplní ve třetím kvartále tohoto roku zcela nové městské SUV Kia EV3, ale také faceliftovaná Kia EV6 a její sportovní varianta GT.

Na jaké největší problémy naráží městská logistika v České republice?

V městské logistice je především důležité přispívat úspornými a tichými pohony v podobě čistě elektrických vozů. Značka Kia věří v udržitelnou mobilitu. S 11 elektromobily na trhu do roku 2026 jsme na cestě k plně elektrické budoucnosti. To vnímáme jako zásadní přístup automobilky v městské logistice.

 

Další články a mnoho zajímavého naleznete v Retail News 4.2024…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.