Segment petfood&care se stále rozvíjí

Super zoo udává trendy v segmentu chovatelských potřeb a upevňuje svou pozici lídra trhu. Svým zákazníkům nabízí nejen chovatelské potřeby, ale také poskytuje širokou nabídku služeb, jako jsou veterinární ordinace, salón pro psy a první prodejna v režimu 24/7 segmentu petfood&care. Nově také přichází Super zoo s novou značkou ultraprémiového holistického krmiva pro psy Elbeville.

Řetězec Super zoo do svých prodejen zavádí nové technologie a inovace, čímž reaguje na potřeby zákazníků a také na aktuální trendy a témata rezonující společností.

„Našim zákazníkům se snažíme co nejvíce přiblížit a nabízet jim nejen širokou nabídku sortimentu, ale také služeb, jako jsou prodejna 24/7, veterinární ordinace, in-store grooming salóny, bezobalový prodej granulí nasyptesi, nejrychlejší rozvoz nákupů po Praze, věrnostní program a mobilní aplikace Super zoo. Důležitým tématem je také lokálnost a dohledatelnost jednotlivých surovin, které se využívají při výrobě krmiv. U nové značky Elbeville jsme vycházeli z komunikace se zákazníky, kteří vyžadují pro své mazlíčky vysoký standard,“ říká Luboš Rejchrt, provozní ředitel Super zoo. Vývoj nové značky trval několik let v režii skupiny Plaček, do které Super zoo spadá.

Lokálnost a kvalita

Řetězec Super zoo se pro novou značku Elbeville inspiroval krásou a čistotou polabské krajiny a u její tvorby bylo záměrem vytvořit produkt ze surovin dostupných v naší krajině a zemi v té nejvyšší možné kvalitě. Krmivo obsahuje vědecky podložené ingredience na podporu vitality a silné imunity psa, jako jsou Ovopet, Macrogard, ActiveMOS a Psyllium. Tyto látky prokazatelně podporují zdraví kloubů, kůže, srsti, zlepšují přirozenou obranyschopnost a správné fungování metabolismu. Nejdůležitější složkou receptur Elbeville je kvalitní čerstvé maso, které pochází vždy z České republiky a je zpracováno do hotového výrobku do 72 hodin od porážky. Zaručuje se tak jeho čerstvost až do samotného zpracování. Kromě čerstvého masa se při výrobě využívají další ingredience, jako jsou hrášek, dýně, řepa, jablka, lněné semínko, šípek, pampeliška nebo borůvka.

Přísná kontrola kvality

Krmiva Elbeville se vyrábějí pod přísnou kontrolou kvality od vstupních surovin až po hotový výrobek s důrazem na zajištění bezpečnosti produktu – stejně jako při výrobě potravin pro malé děti. Dodržují se také nutné nutriční parametry, které jsou kontrolovány a ověřovány na přístrojích pro jejich analýzu. Výroba je mimo jiné certifikována mezinárodně uznávaným standardem IFS (International Food Standard).

Technologie zpracování

Vysokou stravitelnost krmiv Elbeville zajišťuje kvalitní složení i technologie výroby. Během výrobního procesu extruze vznikají v každé granuli malinké bublinky, které napomáhají žaludečním šťávám trávit ji nejen od povrchu, ale také zevnitř. Díky tomu, že se šťávy do bublinek dostanou, urychlují a zefektivňují trávení. Bublinky navíc dodávají granulím i křupavost, která psům vyhovuje. „Vysoká stravitelnost receptury Elbeville je ověřena laboratorními a interními testy na desítkách psů našich zaměstnanců, kteří potvrdili chutnost a stravitelnost krmiva. Také dostáváme zpětnou vazbu od našich zákazníků, kteří jsou mnohdy překvapeni, že jejich psi, kteří dříve žádné granule nejedli, nemají problém Elbeville přijímat,“ dodává Luboš Rejchrt. Během výroby je využíván automatický systém pro stoprocentně přesné navažování a míchání mikrokomponentů v receptuře, který je připraven tak, aby eliminoval lidskou chybu záměny surovin při jejich míchání.

Udržitelnost

Téma udržitelnosti prostupuje i do segmentu chovatelských potřeb. Obal krmiv Elbeville je na rozdíl od obalů jiných krmiv, které jsou vyráběny z různých slisovaných materiálů, plně recyklovatelný. Je tvořen z monoplastu, vysokotlakého polyethylenu (LDPE), který lze třídit do sběrných nádob určených k třídění plastů. To je deklarováno symbolem přímo na obalu. K udržitelnosti také přispívá výroba z lokálních surovin a fakt, že výroba probíhá v České republice, a tak produkt ke koncovému zákazníkovi neputuje přes půl světa.

www.superzoo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.