McCain přináší do retail segmentu inovace

McCain, lídr v segmentu mražených bramborových produktů, přichází tento rok s několika produktovými novinkami – hranolky ze sladkých brambor Sweet Potatoes a bramborovými měsíčky Mediterrane Wedges. Kromě inovativních výrobků přináší i nové obaly vlajkové produktové řady 1.2.3 Fries. Společnost též intenzivně komunikuje na sociálních médiích závazky společenské odpovědností, které dlouhodobě přijímá na globální úrovni. Více na www.mccain.cz.

McCain reaguje na trendy novými produkty

Široké portfolio McCain produktů pro každou příležitost doplnily novinky, které sledují nejnovější kulinářské trendy.

Batátové hranolky Sweet Potatoes jsou odezvou na intenzivní #streetfood kulturu v gastronomii. Spotřebitelé, kteří hranolky ze sladkých brambor znali ze streetfoodových trhů, food trucků a bister, si je nyní mohou vychutnat i v pohodlí domova.

Americké brambory McCain jsou u spotřebitelů oblíbené. McCain však přichází i v této řadě s něčím novým! Mediterrane Wedges, bramborové měsíčky se středomořskými bylinkami, jsou tu pro spotřebitele, kteří hledají alternativu k tradičním přílohám, ale i pro výjimečné příležitosti.

Prémiové hranolky 1.2.3 Fries s inovativními obaly

Nové obaly vlajkové řady hranolek do trouby 1.2.3 Fries najdou spotřebitelé v mrazících boxech v novém obalu. A protože jsou hranolky vyrobené z přírodních ingrediencí, design obalů zvýrazňuje přirozenost, jednoduchost a prémiovou kvalitu produktů 1.2.3 Fries. Navíc, na výrobu obalů se používá o 20 % méně plastu než doteď. McCain tak plní jeden ze svých závazků vůči životnímu prostředí.

Celé portfolio produktů McCain je rozdělené podle různých příležitostí ke stravování, které tvoří životy spotřebitelů. A tomu odpovídá i vizuál a barvy obalů jednotlivých produktů. Produktová řada 1.2.3 Fries je určena na rodinný oběd nebo večeři během týdne. Důraz je kladený na kvalitu a jednoduchost jídla, které potěší chutným zážitkem.

Společenská odpovědnost a udržitelné zemědělství

V globální zprávě o udržitelnosti vydané v roce 2020 se společnost McCain zavázala, že v průběhu následujících 10 let bude podporovat trvale udržitelné zemědělství, během výroby chránit zdroje planety, nadále poskytovat vysoce kvalitní produkty a podporovat místní komunity.

Pro McCain jsou příroda a půda nesmírně důležité. Při pěstovaní brambor společnost úzce spolupracuje s partnerskými farmami. Společně zavádějí nové způsoby udržitelného pěstovaní kvalitních brambor. Cílem je minimalizovat negativní důsledky zemědělských procesů na životní prostředí a snižovat spotřebu vstupů. Už v letech 2005–2012 byla ve všech evropských závodech McCain snížena spotřeba vody o 12 % a v letech 2016–2019 o dalších 7 % na tunu brambor v regionech, které jsou poznamenané úbytkem vodných zdrojů.

Od roku 2012 do roku 2017 snížila společnost McCain emise CO2 na tunu vypěstovaných brambor o 3 %. Do roku 2030 se zavázala snížit emise CO2 z pěstovaní, skladování a přepravy brambor aspoň o 25 %.

Potěšení z kvalitního a vyváženého jídla je dalším stálým závazkem této známé značky. Od roku 2008 snížila společnost ve svých značkových výrobcích obsah soli o 41 % a průměrný obsah nasycených tuků o 46 %. Od září 2010 přestala na výrobu bramborových výrobků používat palmový olej.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.