V Kaprunu se otevře obchod jako skála

Od 1. října 2021 otevře společnost Bründl Sports pro zákazníky svou vlajkovou loď, zcela nový, udržitelný a inovativní sportovní obchod na úpatí Kitzsteinhornu v salcburském Kaprunu.

Vybavení prodejny a digitální řešení realizuje architektonická kancelář blocher partners společnosti umdasch The Store Makers. Součástí je i certifikace udržitelnosti interiéru od ÖGNI, Rakouské rady pro udržitelné stavby. Podle tvůrců se tak jedná o nejudržitelnější prodejnu sportovního sortimentu v Alpách.

Kaprun patří k oblíbeným lyžařským střediskům nejen pro Rakušany, ale i pro Čechy. Až budete v příští sezónně sjíždět sjezdovky na Kitzsteinhornu, možná se předtím zastavíte „v tak trochu jiné prodejně“ sportovních potřeb. Společnost Bründl Sports provozuje v Rakousku 31 prodejen se sportovním sortimentem. Jako průkopník formuje v této alpské zemi lyžování a horské sporty již více než 60 let. Vždy snažila odlišit od ostatních a touto cestou chce pokračovat i v budoucnu. V době, kdy se nabídky a značky stávají pro zákazníky zaměnitelnými, chce i nadále zůstat rodinnou společností.

To také znamená: být vždy trochu jiný a lepší než ostatní. „Věříme, že lidé chtějí překonat sami sebe. Toto tvrzení platí jak pro naši společnost, tak pro naše zaměstnance – jsou naším nejcennějším aktivem a díky jejich osobní vášni pro sport je naše kultura poradenství a služeb tak výjimečná. Se spoustou pozitivní energie, odvahy a inovací neustále se dostáváme neustále dál. Náš cíl: rozšířit zážitek našich zákazníků a ukotvit tak společnost Bründl Sports pevně do jejich životů.“ Taková je mise společnosti.

Prodejna jako místo zážitků

Prodejní plocha nové prodejny se oproti původní zdvojnásobí na 2 500 m², jejichž ambicí je v zákazníkovi vyvolat úžas a chuť setrvat. Prodejna nabídne kromě sportovního sortimentu také občerstvení v na střešní terase nebo skleněný panoramatický most a Skywalk o délce 10 m a ve výšce 20 m. Zákazník si tak může užít nádherné výhledy na okolní alpské masivy.

Vzhledem k tomu, že se prodejna nachází v lyžařském centru, nebudou samozřejmě chybět nezbytné služby jako servis lyží. Pro zákazníky bude také připravena zkušební dráha obuvi pro venkovní a vnitřní použití, aby bota opravdu seděla.

Na zákazníka čekají i další služby a ocení určitě i rozšířené podzemní parkoviště.

Milník udržitelnosti

Prodejna Bründl v Kaprunu se má stát prvním nepotravinářským obchodem v Rakousku, který může být auditován podle zcela nového systému certifikace interiéru ÖGNI. Tato certifikace udržitelnosti existuje v Německu přibližně dva roky a v Rakousku je v pilotní fázi od podzimu 2020. Bründl s „platinou“ a „křišťálem“ usiluje o nejvyšší „pečeť kvality“ a stává se tak průkopníkem obchodu v alpské republice. Při vybavení prodejny mají velký význam nákupní kanály dodavatelů. Mimo jiné musí být použity pouze udržitelné materiály šetrné k životnímu prostředí s příslušnými certifikáty, které jsou nezbytné pro výpočet ekologické bilance použitého nábytku. Důležitou roli hrají také emise CO2 ze všech přeprav. Snaha o udržitelnost ovlivnila i samotný výběr materiálů. Pro vybavení prodejny je charakteristické použití udržitelného dřeva, jako je jedle stříbrná, rakouské žuly a také kovových prvků s dlouhou životností. „Jako pro rodinnou firmu, která uvažuje z hlediska generací, hrálo téma udržitelnosti ve společnosti vždy důležitou roli. Naším cílem je vytvořit magické momenty pro naše zákazníky a zaměstnance a převzít odpovědnost za udržitelnost,“ vysvětluje Christoph Bründl, výkonný ředitel společnosti.

Vlajkový obchod v Kaprunu sleduje komplexní orientaci společnosti na udržitelnost. Od konce dubna 2021 působí společnost Bründl Sports skoro ze 100 % klimaticky neutrálně. Kromě ekologických aspektů věnuje sportovní specialista také zvláštní pozornost ekonomickým a sociálním otázkám.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 6.2021…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.