Kompaktní výkonná tiskárna do prodejny i kanceláře

Pro malé provozy a prodejny je určena inovativní barevná tiskárna OKI C650, která kromě malých rozměrů, robustnosti a velmi nízkých provozních nákladů zaujme i skenováním přes mobilní telefon.

Barevná tiskárna OKI C650 umožňuje rychlý tisk potřebných materiálů na vyžádání přímo v prodejně. Od běžného barevného i černobílého kancelářského tisku, faktur, přes značení společenského odstupu, POS materiály, ceníky a propagační akce v prodejně, samolepky na okna, školicí materiály pro zaměstnance až po letáky k produktům. Zajímavostí u OKI je možnost tisku bannerů o délce až 1,3 m.

Pro profesionální práci je nezbytností automatický oboustranný tisk, tzv. duplex, který značně usnadní obsluhu tiskárny, ušetří čas a může snížit spotřebu papíru až o 45 procent. Zatímco dříve bylo zvykem řadu materiálů, například produktové listy, tisknout externě ve vyšších nákladech, dnes řada menších firem preferuje vlastní tisk v místě, kdy si materiály produkují kdykoliv a v počtu, který je potřeba. Výstupy lze snadno personalizovat nebo třeba upravit cenu.

Statistiky udávají, že pokud není ve firmě omezen barevný tisk, zhruba třetina výtisků je tištěna barevně a kombinace černobílého a barevného tisku tak vychází zhruba 1,5x až 2x více než kdyby se všechno tisklo černobíle. Také proto čím dál více organizací přestává barevný tisk omezovat, cenový rozdíl výtisku není tak velký a přínosy barvy jsou neoddiskutovatelné. Uživatelé si čím dál více uvědomují, jak jsou pro ně důležité celkové provozní náklady. Běžně totiž platí, že pořizovací cena reprezentuje jen pětinu celkových nákladů souvisejících s provozem. Proto je třeba při nákupu hledět nejprve na cenu tisku a až poté na cenu samotného zařízení.

OKI C650 je barevná tiskárna formátu A4, která využívá úspornou LED technologii. Zařízení s rozlišením 1 200 × 1 200 dpi tiskne rychlostí 35 stran za minutu na média s neobvykle širokým rozsahem gramáží od 60 do 256 g/m² s rozměry od B8 (62 × 88 mm) až po bannery 216 × 1321 mm. První stránka barevně i černobíle je vytištěna již za 6,5 vteřiny.

Zařízení je vybaveno automatickým oboustranným tiskem, tzv. duplexem. Nechybí ethernetový port, USB 2.0 a volitelná Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Je podporován tisk z nejrozšířenějších operačních systémů Windows, macOS, OS X, iOS, Android, Chrome OS a Linux.

Zajímavým zlepšovákem je rozšíření tiskárny C650 o kopírování a skenování, k čemuž OKI doporučuje používat mobilní aplikaci ABBYY FineScanner. Mobilní telefon se tak promění ve skener využívající umělou inteligenci pro skenování papírových dokumentů a pořizování digitálních kopií určených k tisku a ukládání. To tiskárně C650 přidává funkci pro občasné skenování a současně odstraňuje potřebu samostatného stolního skeneru nebo multifunkčního zařízení.

Další přidanou hodnotou je možnost využívat služeb centra The Design Hub na bázi softwaru Shoppa, které vyřeší většinu potřeb při tvorbě návrhů firemních tiskovin. Tato uživatelsky přívětivá kreativní platforma usnadní produkci tištěných propagačních materiálů v profesionální kvalitě, interně a po několika kliknutích, navíc bez nutnosti odborných grafických znalostí.

Pro co největší úsporu místa je v OKI C650 použita inovativní technologie Space Saving, která kromě malých rozměrů zajišťuje, že všechny provozní i servisní úkony lze provádět z přední strany zařízení. Využití odolných komponent namísto plastů činí z této tiskárny jednu z nejrobustnějších a nejspolehlivějších ve své třídě. Dokazuje to hmotnost, která včetně spotřebního materiálu činí 28,2 kg a má být zárukou dlouhé bezproblémové životnosti. Po registraci zákazník navíc získá prodlouženou tříletou záruku se servisováním v místě provozu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.