Kvalitní školní výbava je ekologická, bezpečná, s respektem k přírodě

Nejsilnějším segmentem pro firmu Kores jsou stále kanceláře. Posledních 11 let však posiluje i v oblasti školních produktů a nabízí ucelený školní sortiment, hodnotí pochvalně aktivity firmy Ing. Jana Hubálková, Sales and Marketing Director společnosti.

Nutnou výbavou pro každého školáka jsou na prvním stupni zejména psací potřeby, sešity, výtvarné potřeby a aktovka či pro větší školáky batoh.

Trh nabízí spoustu produktů, mezi kterými je často velký rozdíl v kvalitě i bezpečnosti.

Rodinná firma Kores je na trhu 132 let, což je z hlediska kancelářských a školních potřeb hluboká historie. V tomto segmentu se změnilo skoro vše. Co naopak přetrvalo do současnosti?

Prvním produktem, který firma v roce 1887 začala vyrábět, byl uhlový papír tzv. kopírák. Tento produkt máme v sortimentu i po 132 letech. Také korekční prostředky si drží své místo. Je pravda, že dříve se nejvíce prodávaly tekuté korekční laky se štětečkem či houbičkou, Aqua na bázi vody či Fluid na bázi rozpouštědel a v posledních 10ti letech pozorujeme nárůsty u suchých korekčních strojků, zde nejprodávanějším je Roll On či Scooter v různých designech. A nestárnoucí jsou samozřejmě lepicí tyčinky, které vyrábíme již od roku 1990.

Jak velká je dnes společnost Kores, a kde všude působí?

Kores je tradičním rodinným výrobcem a inovátorem kancelářských a školních produktů. V portfoliu máme více než 500 produktů, které nabízíme ve 25 jazykových mutacích a dodáváme je do více než 80 zemí světa. Centrála sídlí ve Vídni a máme 2 výrobní závody – Kores Mexico, který zaměstnává asi 400 lidí a Kores Europe v Čechách, který má asi 100 zaměstnanců. Další pobočky pak máme v Německu, v Kolumbii a ve Venezuele. Celkem tedy Kores zaměstnává přibližně 850 zaměstnanců.

V roce 2008 byla přesunuta výroba lepicích tyčinek z Barcelony do Strmilova. Co všechno se dnes v České republice vyrábí?

V Čechách vyrábíme již zmiňované lepicí tyčinky – ročně zde vyrobíme 10 mil kusů, dále pak tekutá lepidla, korekční prostředky, razítkové barvy a razítkové podušky a v roku 2015 jsme zahájili výrobu permanentních popisovačů, popisovačů na bílé tabule a flipcharty a neonových či pastelových zvýrazňovačů s novým unikátním patentovaným designem.

Dodáváte kancelářské a školní potřeby i výrobky pro domácnost. Který z těchto segmentů převažuje?

Nejsilnějším segmentem jsou stále kanceláře – B2B distribuční kanál. Posledních 11 let však velmi posilujeme i v oblasti školních produktů. V současné době máme již ucelený školní sortiment a jsme seriózními partnery také pro školy, školky, rodiče a děti.

Které výrobky jsou v jednotlivých segmentech nejprodávanější?

V podstatě ve všech segmentech jsou klíčovým produktem naše lepicí tyčinky. V B2B kanále jsou to dále korekční prostředky a popisovače/zvýrazňovače. Ve školním sortimentu vedou zejména Jumbo pastelky – trojhranné ergonomické silné pastelky, které jsou ideální pro předškoláky a první třídy základní školy

A na který z širokého portfolia výrobků jste nejvíce pyšní?

Nejvíce pyšní jsme na naše lepicí tyčinky. Nabízíme různé velikosti – 8gr, 15gr, 20gr a 40gr, dále transparentní tyčinky pro neviditelné lepení či tyčinky Chamaleon, které umožňují optickou kontrolu lepené plochy – fialová barva po zaschnutí zprůhlední. Jsme jediní výrobci lepicích tyčinek v Čechách a ročně zde prodáme více než 2 mil ks. Jméno značky se stalo téměř synonymem názvu produktu, pokrýváme zhruba 70 % českého trhu lepicích tyčinek.

Ve kterých prodejních formátech si vaše výrobky zákazník nejčastěji kupuje?

Naše produkty najdete v tradičních maloobchodních prodejnách i v mezinárodních obchodních řetězcích.

Velká část sortimentu je určena dětem. Co všechno dnes musí sortiment školních produktů splňovat z hlediska bezpečnosti a různých certifikátů?

Klademe důraz na kvalitu, bezpečnost, ergonomii, funkčnost a design všech našich produktů. Jsme držiteli certifikátů kvality ISO 9001 a ISO 14001. Naší firmě bylo v roce 2014 uděleno rakouskou vládou ocenění Austrian Ecolabel za výrobu ekologických lepicích tyčinek šetrných k životnímu prostředí.

Již popáté jsme získali ocenění Czech Superbrands award 2019. Toto ocenění získávají značky s vynikajícím a speciálním postavením na lokálním trhu.

Co by v září nemělo dětem chybět ve školním batohu?

Ve školním penále by neměly chybět naše lepicí tyčinky, dále pak pastelky, tužky, ořezávátka, pryže, pravítka a dětské nůžky se zaoblenou špičkou a ergonomickým soft úchopem. Ve výtvarném kufříku pak vodovky, tempery, plastelína, voskovky či tekutá lepidla.

Jaké novinky jste přichystali pro letošní rok?

V letošním roce uvádíme na trh spoustu krásných produktů. Žhavou novinkou jsou např. temperové barvy s 12ti intenzivními a zářivými barvami s vysokou krycí schopností, které mají unikátní patentovaný design – obal lze uchopit jako malířskou paletu. Z dětského sortimentu jsou to ohebná pravítka Elastik ve čtyřech barevných variantách, atraktivní kovová kružítka Grafiko neon, Jumbo pastelky ve 24 barvách či v provedení DUO. Popisovače na bílé tabule a permanentní popisovače v atraktivních barvách v sadách po 6ti a 10ti ks. Z tekutých lepidel pak White glue 1l a Glufix 500ml, vhodné též na výrobu bezpečného domácího slizu.

Atraktivní novinkou jsou také pastelové zvýrazňovače v 6ti ks sadě a praktickou novinkou odlamovací nože v plastovém či kovovém provedení.

V letošním roce připravujeme spotřebitelskou soutěž pro školy a školky, kterou spustíme na začátku školního roku v září 2019 a zadáním pro jednotlivé třídy bude výroba Mandaly z Kores lepicích tyčinek a Kores pastelek a dalších kreativních doplňků. Soutěž bude ukončena v lednu 2020 a soutěžit se bude opět o hodnotné ceny.

Připravujeme také BTS online kampaň na YouTube, která se nám v loňském roce velmi osvědčila.

V průběhu léta se mohou naši zákazníci těšit např. na limitované edice pastelek s příbalem lepicí tyčinky či na Jumbo pastelky s příbalem tužek Jumbo Coach.

Spouštíme také nový web, který je moderní, interaktivní s responzivním designem, plný kreativních typů pro děti i dospělé.

Kores nabízí ucelený sortiment školních produktů – vodovky, plastelínu, tempery, pravítka, kružítka, obyčejné tužky, pastelky, voskovky, fixy, ořezávátka, pryže, nůžky… Je nějaký výrobek, který v tomto portfoliu firma ještě nemá?

Z těch podstatných máme v nabídce myslím všechny.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 07-08.2019…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.