Dachser posiluje v Hradec Králové

Mezinárodní logistický provider Dachser posiluje v Hradci Králové. Zdejší pobočka, která se nedávno přestěhovala do nových prostor, vloni zaznamenala 6% nárůst v počtu zásilek a rostla i v tonáži.

Společnost Dachser Czech Republic disponuje téměř 57 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch. Má osm poboček – Kladno, Ostrava, Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Břeclav, Praha (pobočka letecké a námořní spedice na Letišti Václava Havla v Praze) a pobočku Cargoplus.

Největší podíl na vynikajících výsledcích pobočky Dachser v Hradci Králové mají exportní přepravy sběrnou službou. Z pobočky míří každý den přímé linky sběrné služby do šesti destinací po celém Německu. Na polovinu území Německa jsou zásilky doručeny za 24 hodin. Přímé spojení má pobočka i na Eurohub Bratislava a další významné platformy v síti Dachser.

Sklad pro nebezpečné zboží i služby s přidanou hodnotou

Třetí největší pobočka společnosti Dachser byla v Hradci Králové založena v roce 2006 a od té doby se velmi rychle rozvíjí. Za posledních pět let vzrostl počet realizovaných zásilek o 60 % na téměř 187 tisíc. „Královéhradecký kraj je dynamicky rostoucí region a nás těší, že jsme se v něm dobře etablovali,“ říká Ing. Jan Pihar, generální ředitel Dachser Czech Republic, a dodává, „trvalý růst Dachser Hradec Králové nás vedl k rozhodnutí přestěhovat pobočku do nových, větších prostor.“ Od podzimu minulého roku tak sídlí v nové skladové a administrativní budově v průmyslovém parku LiNK Hradec Králové na severovýchodě města.

Budova o velikosti 4 760 m2 zahrnuje kanceláře, překládkové a skladové prostory, které jsou osazeny 40 nakládacími můstky. Sklad je vybaven i pro krátkodobé skladování nebezpečného zboží a disponuje zónami pro poskytování služeb s přidanou hodnotou. Kontraktní logistika, která tyto služby zahrnuje, je totiž jednou z priorit, na kterou by se pobočka v Hradci Králové chtěla v budoucnu soustředit.

Primárním byznysem je sběrná služba

Pobočka v Hradci Králové využívá husté logistické sítě firmy a provozuje 15 přímých linek z toho deset do zahraničních destinací. Nejvíce přímých linek odjíždí z pobočky každý den do Německa. „Je to v důsledku největšího zájmu zákazníků o tyto destinace, které jsou zároveň i platformami do dalších míst v celé Evropě,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel Dachser Czech Republic. Do exponovaných lokalit v Německu dosahuje pobočka výborných doručovacích časů, dobré spojení má ale i do Polska a Eurohubu na Slovensku, který je centrální platformou pro zásilky mířící dále do východní Evropy.

„Naše linky mají pravidelné denní odjezdy, což je pro naše zákazníky velmi komfortní, nemusejí čekat, až mají větší objem zboží k odeslání, ale mohou odesílat zásilky každý den po menších zakázkách,“ vysvětluje Jan Klouda, Branch Manager Dachser Hradec Králové. Díky nastavenému systému, zkušeným zaměstnancům ve skladu i na dispečinku a kvalitní technice s výměnnými nástavbami jezdí linky z hradecké pobočky optimálně naložené a maximálně vytížené.

Do konce tohoto roku je v plánu otevření dalších přímých linek do nových destinací v Evropě. V rámci střednědobé strategie si Dachser Hradec Králové klade za cíl zvýšit podíl zákazníků pro kontraktní logistiku formou externích skladů.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 06.2019…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.