Testo Saveris Retail Chain – digitální řešení managementu kvality v obchodních řetězcích

Zaměstnanci supermarketů a restaurací musí několikrát za den zkontrolovat teplotu ve všech chladničkách, mrazácích a skladovacích prostorách. Podle zkušeností jim tato činnost zabere přibližně hodinu denně.

„Tuto hodinu lze přitom ušetřit využitím automatizovaného monitorovacího systému, díky kterému se mohou zaměstnanci věnovat jiné práci,“ upozorňuje Ing. Miloslav Moc, jednatel společnosti Testo, s.r.o., která v České republice obchodníkům dodává testo Saveris Food Stores, nabízející digitální řešení managementu kvality pro supermarkety a hypermarkety.

Snižování rizik, úspora času i zdrojů

Sníží-li digitální monitorovací systém čas inspekcí na polovinu, pak řetězec se 100 pobočkami ušetří ročně cca 20 000 EUR.

testo Saveris Food Stores využívá společnost Testo výhody digitalizace a automatizace sledování potravin speciálně pro řízení kvality v maloobchodních řetězcích. „Prostřednictvím softwaru v prohlížeči lze definovat úkoly kvality a spojit je s následnými procesními kroky, jako jsou nápravná opatření. Mohou být také definovány mezní hodnoty, jako např. teplota hluboce zmrazených produktů a jiné. Pomocí intuitivně ovládané řídicí jednotky – tabletu vyvinutém společností Testo speciálně pro potravinářský sektor – jsou zaměstnanci krok za krokem vedeni zpracováním úkolů týkajících se kvality a všechny procesní kroky jsou efektivně a trvale zdokumentovány. To dává centrálnímu řízení kvality obchodního řetězce záruku, že každý pracovník provádí vždy správné procesy a že vedení je upozorněno na případné odchylky,“ vysvětluje Miloslav Moc výhody digitálního řešení managementu kvality.

Měřící přístroje automaticky odešlou naměřenou hodnotu pomocí Bluetooth do řídicí jednotky, kde se kontroluje dodržení platných mezních hodnot. Bezdrátové záznamníky, které lze snadno integrovat do stávající bezdrátové sítě WiFi, automatizují řadu pravidelných měření, která byla předtím prováděna ručně.

testo Saveris Food Stores získávají obchodní řetězce větší transparentnost, efektivitu a bezpečnost při řízení kvality. To šetří náklady a zajišťuje spokojené a věrné zákazníky.

Digitální systém poskytuje manažerům kvality všech úrovní (regionální, globální atd.) možnost prohlížet a analyzovat data ze všech míst, která mají na starosti, z vlastní kanceláře. Tímto způsobem lze provádět interní audity digitálně a snížit počet výjezdů do terénu.

Společnost Testo, s.r.o. nabízí řešení pro efektivní kontrolu chladicího řetězce nejen pro supermarkety a hypermarkety, ale také pro potravinářskou výrobu, logistiku a distribuční centra.

Více informací o systému testo Saveris Retail Chain najdete na: https://www.testo.com/cz-CZ/solution/saveris-v-malobochodnim-retezci

20 let v České republice

Společnost Testo, se sídlem v Lenzkirchu v německém Schwarzwaldu, působí na trhu již více než 60 let a je světovým lídrem v oblasti přenosných a stacionárních měřicích řešení. Na výzkumu, vývoji, výrobě a marketingu se podílí 2 700 zaměstnanců ve 33 dceřiných společnostech po celém světě. Měřicí přístroje a monitorovací systémy společnosti pomáhají šetřit čas a zdroje, chrání životní prostředí a lidské zdraví a zlepšují kvalitu zboží a služeb.

Testo je zároveň kompetentním servisním partnerem pro potravinářské řetězce. Ať už se jedná o plánování, uvedení do provozu nebo kalibrace – své služby nabízí společnost po celém světě. Tím svým zákazníkům usnadňuje vstup do digitálního světa řízení kvality. Kompetence a know-how společnosti Testo mohou využívat její obchodní partneři také přímo v České republice, kde působí již od roku 1999.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 01-02.2019…

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.