Komerční článek

Zabezpečte obchod před zloději pomocí rolovacích mříží

Mříže se k zajištění majetku v soukromých, veřejných i komerčních objektech používají už opravdu dlouhou řadu let. Běžně je tak můžete vidět na oknech od sklepa, v přízemí i prvním patře nebo obchodech v nákupních galeriích, kam mají díky dalším službám návštěvníci přístup i po skončení otevírací doby. I z toho důvodu se už dávno nehledí pouze na funkci, ale i na estetickou stránku mříží.

Dobře vypadající mříž

Umožňují nám se dívat a prohlížet si vystavené zboží, vstoupit už nám ale nedovolí. V komerční sféře je to hlavní záměr.

Když už není obchodník přítomný, aby prodával zboží, potřebuje, aby rolovací mříž obchod chránila, ale i prezentovala. A k takovému účelu jsou ideální produkty vytvořené na míru. Zakázkově vyráběné mříže na českém trhu reprezentuje například značka Minirol. V portfoliu výrobce najdete mříže lamelové a skládané, z oceli nebo hliníku a v rozmanitém barevném provedení.

 

Barevná lamelová mříž

Výplň tohoto typu roletové mříže tvoří navzájem sesazené lamely s vysekanými otvory nebo perforací. Běžně se lamelová mříž vyrábí z hliníku, setkáte se ale i s ocelí a nerezem. Jednou z výhod mříží z lamel jsou nízké náklady na provoz. K dalším patří výběr ze tří základních barev (bílá, stříbrná, hnědá) a v případě specifičtějších požadavků možnost lakování mříží dle vzorníku RAL.

2 vzory skládané mříže

Konstrukce této rolovací mříže se skládá z různě tvarovaných ocelových nebo nerezových trubek propojených sponami. Jde o řešení, které nebrání pohledům zvenku ani zevnitř, takže se se skládanou roletou často setkáte v obchodních centrech, případně ve veřejných garážích, kam se hodí díky snadné cirkulaci vzduchu, která je v podzemních prostorách velice důležitá. Na výběr jsou dva vzory mříže – obdélník a vlna.

Bezpečnost mříží především

Důležitým hlediskem všech rolovacích systémů je jejich bezpečnost. Z toho důvodu mají rolovací mříže značky Minirol už z výroby zabudovanou pojistku proti pádu. Pro zvýšení zabezpečení prostoru je možné mříže doplnit například o čtečku otisků prstů, dálkové ovládání nebo klíčový spínač. Rolovací mříže ovládá elektrický pohon a při výpadku je k dispozici nouzové ovládání klikou. Ke kontrole vlastního chodu mříží slouží zvukové nebo světelné upozornění.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.