Komerční článek

Průmyslová vrata Minirol odolají požáru, nízkým teplotám i střelbě

S vraty, která jsou od pohledu odlišná od privátních garážových vrat, se běžně setkáte u vjezdů do velkých skladů, dep, překladišť, nonstop provozů a myček.

Vlastnosti průmyslových vrat jsou přizpůsobeny požadavkům míst s nepřetržitou dopravou, nároky na životnost, odolnost, průjezd rozměrných vozidel a ekonomický provoz.

Vrata značky Minirol navíc nabízí možnost širokého výběru barevného řešení, typu ovládání i materiálu.

Lamelová vs. fóliová vrata

V kategorii průmyslových vrat rozlišuje výrobce dva typy vrat – rychloběžná fóliová a rolovací lamelová vrata. První typ je navržen pro provozy s extrémní frekvencí provozu a vyrábí se ve variantě pro interiér i exteriér. Druhý typ vrat se používá do objektů vyžadujících průjezd velkých dopravních prostředků. Lamelový pancíř je veden v postranních lištách a navíjí se na hřídel.

Speciální a atypická vrata

V nabídce značky Minirol najdete mimo nejpoužívanějších typů průmyslových vrat také modely určené do provozů se specifickými nároky na okolní podmínky a bezpečnost.

  • V kategorii rychloběžných vrat jsou to interiérová vrata navržená pro chladírenské a potravinářské provozy s odolností vůči teplotám až -30°C. Speciálně navržená vodicí lišta přerušuje tepelný most mezi zdí a vraty, což zajišťuje chod vrat i v těchto nepříznivých podmínkách. Dalším typem jsou fóliová vrata s integrovaným únikovým východem, který funguje díky zipovému systému. Pro prostory se zvýšenými požadavky na čistotu Minirol nabízí vrata s vysokou mírou těsnosti.
  • Rolovací lamelová vrata se na přání klientů vyrábí v protipožární variantě s požární odolností EW30DP1-C. V rámci zákaznického řešení je možné dodat i vrata do výbušného prostředí, s neprůstřelným pancířem nebo v atypickém rozměru.

Kvalitní materiály a barevná škála vrat

Plochu rychloběžných vrat tvoří pevný plast nabízený v osmi základních barvách.

Fólie se používá do náročných provozů (chemička, mycí linka), a proto je odolná vůči olejům, tukům nebo UV záření. Vratové křídlo lze vybavit průhlednou fólií nebo síťovinou, která funguje jako okno.

Rolovací vrata pro komerční využití se skládají z jednostěnných či dvoustěnných lamel, které výrobce válcuje z hliníkového, ocelového plechu, případně z nerezové oceli různých tříd. Lamely mají zpravidla krycí výšku 100 mm, sílu profilu 23 mm a dodávají se v přírodním hliníkovém provedení. Vybrané typy lamel se nabízí v základních odstínech, jako je šedá, bílá, červená nebo modrá.

Rychlé a bezpečné ovládání vrat

Kvůli větším rozměrům a váze průmyslových vrat je ovládací systém přizpůsoben typu vrat. Elektrické pohony vrat jsou pohodlné, bezpečné, bezporuchové a zvyšují životnost vrat. Frekvenční měnič u pohonu rychloběžných vrat navíc zajišťuje vysokou rychlost otevírání a plynulý rozjezd a brždění vrat v koncových polohách.

Vrata Minirol se běžně vybavují celou řadou bezpečnostních prvků od ochrany proti nekontrolovatelnému odvinutí až po ochranu proti najetí výplně vrat na překážku.

Vrata značky Minirol se vyrábí na míru ve Velké Bíteši, takže při poptávce konkrétního řešení obdržíte místo ceníku přesnou cenovou kalkulaci odpovídající vašemu zadání. O nabídku zdarma si napište na www.minirol.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.