Penny nabízí inovativní chléb s Hlohem

Po chlebu z mouky z cvrčků nabídne PENNY tentokrát unikátní chléb s Hlohem peřenoklaným. Plody této rostliny jsou využívány pro své antioxidační a antibakteriální účinky. Chléb je vyráběn bez použití mouky, a je tak vhodný také pro vegany.

Tento UNIKÁTNÍ chléb vyráběný výhradně pro PENNY je pečen bez mouky, droždí, konzervantů a přídavků „éček“. Hloh peřenoklaný, použity při výrobě tohoto jedinečného chleba, pochází výhradně z českých plantáží pana Ing. Karla Tůmy, od jediného certifikovaného pěstitele hlohu peřenoklaného (Crataegus pinnatifida) v celé EU.

Hloh peřenoklaný je cenným zdrojem vitaminů (A, C, E, K), železa, vápníku a hořčíku. Jeho plody sladkokyselé chuti jsou přímo nabité cennými antioxidanty posilujícími imunitní systém. „Chtěli jsme vytvořit něco unikátního, něco, co nikde jinde nedostanete, a co především v dnešní době může výrazně přispět ke zdraví a posilování imunity. Přitom jsme si dali za cíl vyrobit něco na první pohled obyčejného. Chléb je běžnou každodenní potravinou, ovšem v kombinaci s touto ojedinělou rostlinou se stává neobyčejným“ říká Radek Mlích, vedoucí oblasti čerstvých potravin PENNY.

Hloh peřenoklaný (Crataegus pinnatifida) je je využíván nejen jako ovoce, ale i jako lék. Plody velikosti 3-4 cm se po snadném vypeckování suší nebo kandují jako normální ovoce. Jejich chuť je nakyslá, daleko příjemnější než u našich hlohů. Plody, které dozrávají v říjnu, lze dlouho skladovat i v čerstvém stavu. Díky vysokému obsahu vitamínů a dalších látek má výrazné antioxidační a antibakteriální účinky. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak, posiluje činnost srdce, uvolňuje cévy, zlepšuje trávení tučných jídel a masa. Velmi prospěšně působí i na snižování nervového napětí způsobeného stresem. Čínský vědec Kao uvádí, že plody mají protinádorové účinky (nádory na kůži) a působí proti jaterním lézím a zánětům.

Unikátní chléb s Hlohem peřenoklaným nabídne PENNY od 8.10.2020 za 49,90kč. Každý chléb (2ks) je balený v samostatné papírové krabičce. Celé balení obsahuje 10 kusů chleba (5x 2). Na každé krabičce je samolepka s Hlohem Peřenoklaným.

 

              JABLKO   HRUŠKA   HLOH  
vitamín C 48 25 773,4
karoten 0,27 0,18 6,94
draslík 1240 1140 4743
sodík 17 19 617
vápník 90 140 414
hořčík 58 94 252
*mg na kg