Kakaové mléko GRANKO je jedním z nejlepších inovativních výrobků roku

Kakaové mléko GRANKO získalo ocenění Potravinářské komory ČR v kategorii Reformulace roku. Nedávno uvedená novinka od společnosti Nestlé obsahuje o 30 % méně cukru oproti průměrnému množství v ostatních kakaových mléčných nápojích na našem trhu. Navíc je obohacená i o vitamíny a minerály. Nestlé systematicky pracuje na zlepšování nutričního složení svých výrobků. Zohledňuje při tom výsledky odborných studií i doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO).

„Velmi nás těší, že právě Kakaové mléko GRANKO je jediným nápojem, který letos získal ocenění v soutěži Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. Lepší start pro naši novinku jsme si ani nemohli přát. Již od počátku vývoje jsme se snažili, aby byl chuťově i složením nejlepší na trhu a proto obsahuje jen 2% přidaného cukru,“ říká Eva Rybová, Senior Brand Manager pro Nestlé Česko i Slovensko.

Dlouhodobě nejoblíbenější značka rozpustného kakaa na českém a slovenském trhu GRANKO v květnu tohoto roku vstoupila do kategorie hotových ochucených mléčných nápojů a představila své Kakaové mléko. Výrobek obsahuje pouhé 2 % přidaného cukru a přitom je příjemně sladký díky přirozeně se vyskytujícím cukrům v mléce. Je obohacen o 7 vitamínů a minerálů – D, B1, C, A6, železo, zinek a hořčík, které vyhodnotil výzkum Nestlé spolu s odborníky na růst a vývoj dětí jako nejvíce chybějící. Obsahuje pouze přírodní aromata a neobsahuje žádná barviva, zahušťovadla ani sirup. Hlavní složkou výrobku je mléko, které přispívá k ochraně imunitního systému a je důležitým zdrojem vápníku.

Kakaové mléko GRANKO je nová studená varianta oblíbeného kakaového nápoje, kterou si nyní spotřebitelé mohou vzít s sebou do batohu jako ideální svačinku do školy, na trénink i na výlet. Novinka je ošetřena UHT a tak garantuje kvalitu, má téměř stejný obsah proteinů, vitamínů a minerálů jako čerstvé mléko, ale může být bezpečně uchovávána i mimo lednici.

Produkt v ČR aktuálně prodávají řetězce Billa, Penny, Kaufland a další obchody tradičního trhu.