Crema bez palmového oleje

V listopadu roku 2016 udeřila jedna z největších environmentálních katastrof, které se doposud odehrály v 21. století. Požáry, které zasáhly Indonésii, proměnily miliony hektarů tropického pralesa v doutnající spáleniště. Do ovzduší unikalo obrovské množství oxidu uhličitého srovnatelné s produkcí největších světových ekonomik.

Stovky tisíc lidí onemocněly kvůli popílkem znečištěnému ovzduší. Ohně spálily přírodní úkryty mnoha druhů zvěře včetně orangutanů či tygrů. Co stojí za tímto kataklyzmatem? Odpověď je prostá: výroba palmového oleje, jež se neobejde bez vykácení (či vypálení) původního deštného pralesa a záborem zemědělské půdy. V reakci na tuto ekologickou katastrofu jsme v loňském roce začali měnit receptury a hledat cesty, jak vyrobit stejně chutné a kvalitní produkty i bez přítomnosti palmového oleje.

Uvědomujeme si, že nestačí jen ušlechtilé sliby, nestačí jen planě řečnit o dodržování politiky takzvaného „nulového odlesňování“. Je třeba aktivně konat. Jsme přesvědčeni, že i my to můžeme změnit! A proto je tu arašídová pomazánka Crema bez palmového oleje, vyrobená z kvalitních a pečlivě vybíraných surovin podle nejmodernějších technologických i výživových zásad, obsahující 32 % arašídů. Jde o jedinečný projekt, který stejně jako další produkty společnosti CHOCOLAND v sobě spojuje více než stoletou potravinářskou tradici i nejnovější trendy v oblasti výroby cukrovinek. A co je též podstatné: pozorně a citlivě vnímá požadavky svých zákazníků a je šetrný k životnímu prostředí.

Naším prvořadým cílem je v takto nastaveném směřování pokračovat a dodávat našim zákazníkům výrobky, na kterých si nejen pochutnají, ale jež mohou konzumovat s čistým svědomím. A proto přinášíme další výrobky bez palmového oleje, jejichž výroba již odstartovala. Doufáme, že si brzy najdou okruh svých zákazníků – tak jako Crema bez palmového oleje, která byla pro svoji chuť – a doufáme že i filozofii – oceněna cenou Volba spotřebitelů roku 2018.

Všem děkujeme za podporu a zároveň doufáme, že zalistováním Cremy bez palmového oleje se také připojíte k dobré a ušlechtilé myšlence.