Češi jako první na světě ochutnají Mazagrande

Zvědavost nám dává chuť objevovat. A vždycky nás zavede o kousek dál. Díky ní máme víc vzrušujících zážitků, ale také víc průšvihů. Zvědavost se také neustále na něco ptá. Třeba proč nesmíchat kávu s limonádou? A je to právě zvědavost, díky které jsme objevili neobvyklé a osvěžující spojení kávy a citrusové limonády. Dali jsme mu název Mazagrande.

Mazagrande ale není jen další nová ochucená limonáda nebo energeťák. Je to přírodní jemně perlivý nealkoholický drink s chutí čerstvých citrusů a nádechem kávy. Originální chuť a přirozená energie kávového osvěžení dokáže v každém probudit zvědavost. Mazagrande, které vyrábíme na čistě přírodním základu, chutná výborně samotné, na ledu s citronem anebo v míchaných nápojích s alkoholem. Češi ho ochutnají jako první, má u nás totiž světovou premiéru.

MazagrandeZvědavost nás pohání. Je to první vášeň, kterou jako malí objevíme. Zvědavost nám přináší úžasné zážitky, ale občas i nějaký ten průšvih. Zvědavost inspiruje. Zvědavost provokuje. Zvědavost si koleduje. Zvědavost stojí za vznikem Mazagrande.

Mazagrande staví na historii dávného nápoje – mazagran. Ten vznikl tak trochu ze zvědavosti. A to, když francouzští legionáři v Alžírsku dumali nad tím, jak nejlépe zahnat žízeň ve spalujícím vedru. Jejich zvědavost je dovedla až ke spojení kávy a citronové šťávy se sodovkou. Výsledkem byl osvěžující nápoj pojmenovaný podle pevnosti Mazagran, kterou zrovna obléhali. Od té doby se nápoj postupně šířil dál po světě, uchytil se hlavně v Portugalsku a poslední dobou si postupně získává popularitu i v kavárnách v našich zeměpisných šířkách.

Recept na mazagran zní jednoduše, ale namíchat ho je docela věda. Když to přeženete s citronem, bude moc kyselý. Když vám ujede ruka s kávou, bude zase hořký. Nebo vám z toho vyjde kávová voda. Proč si ale lámat hlavu se všemi těmi poměry, když nově je vše již v perfektním poměru namíchané a zabalené v jedné plechovce…

Mazagrande je v prodeji v úzké hliníkové plechovce o objemu 250 ml. Koupit ho můžete v maloobchodní síti, velkoobchodech, u čerpacích stanic pohonných hmot, ve značkových obchodech Tchibo, ale i online. Doporučená maloobchodní cena je 29,90 Kč. Navíc obsahuje jen přírodní složky a je bez přidaného cukru!