Značka Gap vstupuje na český a slovenský trh

Gap, jedna z nejznámějších amerických značek volnočasového oblečení a doplňků, oznámila distribuční partnerství se společností CS Retail 1969, s.r.o., patřící do skupiny C.S. Apparel Group a.s., která tak poprvé představí značku Gap zákazníkům v České a Slovenské republice prostřednictvím značkových prodejen.

Společnost Gap, původně založena v Kalifornii v roce 1969 jako obchod s džíny a hudebními deskami, je dnes jedním z největších amerických maloobchodních řetězců s oblečením ve více než 40 zemích po celém světě. Na nových trzích, kde Gap nepůsobí napřímo, si pro oslovení nových zákazníků pečlivě vybírá mezinárodní partnery, kteří mají silné znalosti a zkušenosti z místního trhu.

Spolupráce mezi společností CS Retail 1969, s.r.o., a značkou Gap bude zahrnovat nejen otevření specializovaných prodejen a spuštění exkluzivní e-commerce platformy, ale také velkoobchodní zastoupení pro český i slovenský trh.

“Naším dlouhodobým cílem je vytvoření bezproblémového nákupního zážitku prostřednictvím omni-channel strategie všem novým ale i stávajícím zákazníkům v regionu,” říká Roy Hunt, Head of Gap Inc.’s Global Franchise & Strategic Alliances. “Jsme nadšeni ze spolupráce se společností CS Retail 1969, s.r.o., díky které budeme moci představit naše produkty rodinám v České a Slovenské republice.”

Počínaje spuštěním e-commerce platformy v září letošního roku nabídne společnost CS Retail 1969, s.r.o., přímé spojení mezi značkou a zákazníky v Čechách a na Slovensku. Online sortiment bude primárně postaven na nejvýraznější kolekci Gap Logo a širokém džínovém programu. Velkoobchodní kanál a exkluzivní maloobchodní prodejny budou postupně otevírány od konce roku 2020. Portfolio bude doplněno o limitované kolekce, jakými jsou například trvale udržitelné produkty, známé z Gap obchodů po celém světě.

„Vnímáme oba trhy jako velmi zajímavou příležitost a jsme velmi hrdi, že zde můžeme představit tuto moderní americkou značku,“ říká Jan Fahoun, jednatel společnosti C.S. Retail 1969, s.r.o., výhradním distributorem značky Gap pro český a slovenský trh. „Těšíme se, že budeme moci omni-channel nákupní zážitek, nabídnou všem novým, ale i stávajícím zákazníkům, kteří doposud nakupovali Gap produkty pouze v zahraničí. Základem bude rychlý a bezproblémový zážitek z nakupování bez ohledu na to, jestli zákazník navštíví naši prodejnu fyzicky anebo vzdáleně pomocí e-com platformy,“ dodává Jan Fahoun.

Společnost CS Retail 1969, s.r.o., patří do skupiny C.S. Apparel Group a.s., která je na českém a slovenském trhu exkluzivním distributorem americké sportovní značky Under Armour. Zároveň tato skupina vlastní a provozuje oblíbenou českou značku Sam 73 s více než 100 obchody po celém České republice.

 

Zdroj: ComplexPR

Praha, 8. září 2020