Změny ve vedení společnosti Coca-Cola HBC CZ/SK

Novým generální ředitelem společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko se od 1. září stává Dan Timotin. Na pozici střídá Marii Anargyrou Nikolić, která po 3 letech převezme v pozici generální ředitelky vedení řecké a kyperské pobočky.

Dan Timotin (45) přechází do česko-slovenské pobočky z pozice generálního ředitele CC HBC & Heineken joint venture v Severní Makedonii. Ve společnosti CC HBC pracuje od roku 2011. Za 7 let zastával pozice včetně finančního ředitele rumunsko-moldavské pobočky, obchodního ředitele pro Rumunsko nebo finančního ředitele pro celou skupinu CC HBC.

Minas Agelidis, regionální ředitel společnosti Coca-Cola HBC, uvádí: “Danovy zkušenosti a hodnoty v kombinaci s jeho zaměřením na kulturu a lidi z něj dělají vynikajícího leadera, který pomůže v další fázi růstu našich zákazníků a byznysu v Čechách a na Slovensku.”

„Velice se těším na práci v nové zemi, na novou kulturu i skvělé lidi, kteří toho v posledních letech hodně dokázali. Věřím, že s mými mezinárodními zkušenostmi a znalostmi oboru budu schopen přispět a pokračovat v celkovém úspěchu české a slovenské pobočky. V rámci priorit se zaměřím zejména na dokončení nejmodernější továrny v Evropě a na růst udržitelného byznysu,“ říká Dan Timotin, nový generální ředitel Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

Dan během své kariéry zahájil několik úspěšných strategických iniciativ – například proces uvádění produktů na trh na úrovni obchodních jednotek i celé skupiny. Díky intenzivnímu zaměření na zaměstnance a zjednodušování procesů dosáhl jeho tým nejvyšší úrovně spolupráce se zákazníky napříč všemi kanály. V roce 2019 byl Dan povýšen do pozice generálního ředitele pobočky v Severní Makedonii. Od počátku se intenzivně zabýval kulturou ve firmě, inspirací a podporou nových talentů, zaváděním strategických iniciativ, dosahováním udržitelného rozvoje podílů v nealkoholických nápojích i pivu nebo dlouhodobou spoluprací s klíčovými zákazníky.

Dan Timotin je ženatý, má 3 děti. Volné chvíle nejraději tráví s rodinou či sportem. Mezi jeho záliby patří tenis, turistika a četba.

 

Zdroj: Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o.

Praha, 3. září 2020