Zebra Technologies se spojila s Xplore Technologies

Společnost Zebra Technologies, globální inovátor, který pomáhá vytvářet inteligentnější a propojenější byznys komunitu a zvyšovat výkon firem, oznámila akvizici společnosti Xplore Technologies. Xplore je výrobcem odolných tabletů, notebooků a dalšího příslušenství určeného především do náročných podmínek.

Nabídka společnosti Xplore perfektně doplňuje technologie, mobilní výpočetní systémy a portfolio Zebry. Tyto produkty ocení nejen zákazníci trhů, na kterých už je Zebra klíčovým hráčem, jako jsou maloobchod, výroba, doprava a logistika nebo zdravotní péče. Společnosti to ale také umožní oslovit širší okruh zákazníků na nových trzích a urychlit tak svůj celkový růst. Odolné tablety a počítače najdou využití primárně na poli vládní a veřejné bezpečnosti pro armádní či policejní účely. Uplatní se ale také ve výrobě, která probíhá ve ztížených podmínkách.

Produkty značky Xplore se totiž vyznačují především dlouhou životností a spolehlivostí i v těch nejnáročnějších terénech. Odolné tablety a notebooky zvyšují produktivitu terénních pracovníků, zajišťují větší kontinuitu dat mezi různými systémy a umožňují vedoucím pracovníkům v reálném čase rozhodnout o tom, jak přizpůsobit výrobu nebo služby podmínkám na trhu. Reagují tím na nástup éry tzv. informačních pracovníků – odborníků, kteří potřebují mít v reálném čase neustálý přístup k datům a také nástroje pro jejich sběr.

V mnoha oblastech se začaly zavádět nové sociální a ekonomické standardy a digitalizace je jedním z nich. Pokračující spolupráce soukromého a veřejného prostoru může ovlivnit standardizaci odolných mobilních zařízení, která povedou k pokroku na pracovišti i mimo něj.

„V dnešní ekonomice jsou investice do digitalizace klíčovým krokem pro strategie našich zákazníků. Spojení s Xplore rozšiřuje sortiment našich produktů o odolné tablety, což je významným milníkem na cestě k růstu celkového výkonu,“ říká Anders Gustafsson, CEO Zebra Technologies.

„Již v minulosti jsme popsali potenciální možnosti expanze, které jsou v souladu s vizí a strategií společnosti. Spojení s Xplore tento předpoklad dokonale splňuje. Umožňuje nám totiž přístup ke skvělému týmu a produktům na velice atraktivním trhu,“ dodává Gustafsson.

Xplore například díky svým odolným tabletům XLATE B10 nedávno pomohla firmě MH Equipment přejít na provoz zcela bez použití papíru. Jednalo se primárně o digitalizaci v oblastech prodeje, správy zásob, zákaznických služeb nebo platebních operací.

„Jsme velice spokojení s návratem našich investic,“ říká Randy Kaluza, provozní ředitel společnosti MH Equipment. „Velmi rychle se zvýšila naše provozní efektivita, došlo k omezení plýtvání a ušetřili jsme tisíce dolarů ročně na nákladech na tisk. Navíc se také zlepšila úroveň spokojenosti našich zákazníků. To vše nám pomohlo zvýšit naše úspory a získat nové zdroje příjmů,“ popisuje Kaluza.

 

Zdroj: PRAM Consulting s.r.o.

Praha, 22. února 2019