Zdeňka Matoušková nově řídí HR v Nestlé

Novou ředitelkou HR pro Nestlé Česko a Slovensko se stala Zdeňka Matoušková. V Nestlé působí 10. rokem. Předtím zastávala pozici HR Business Partner a starala se také o vztahy se zaměstnanci.

Hlavním úkolem nové ředitelky Zdeňky Matouškové bude nastavit a řídit strategii pro celé HR oddělení Nestlé v České a Slovenské republice. Nadále se bude věnovat rozvoji vztahů se zaměstnanci, kultivaci firemní kultury a zlepšování pracovního prostředí.

Zdeňka Matoušková při svém nástupu do Nestlé v roce 2011 zastávala roli manažera pro vzdělávání a rozvoj zaměstnanců. V obdobných pozicích sbírala před Nestlé zkušenosti ve společnosti Skanska nebo Komerční banka. Po dvouletém působení rozšířila svou pracovní náplň také o nábor nových zaměstnanců. Postupně začala řídit jednotlivé divize spadající pod HR v Nestlé pro Českou a Slovenskou republiku až se nakonec postavila do čela celého oddělení.

Zdeňka do své nové role nastupuje v době, kdy oba trhy ochromují dopady spojené s celosvětovou pandemií.

„V oblasti lidských zdrojů se pohybuji řadu let. Řídit HR v Nestlé je pro mě prakticky splněný sen. Vždy jsem chtěla mít možnost lidi posouvat, objevovat v nich skrytý potenciál a rozvíjet ho dál. V Nestlé jsem si vyzkoušela, že to jde a že společnosti na jejich zaměstnancích záleží. Proto beru tento postup i jako výzvu posunout HR zase o stupeň výše. Výzva je to ale i díky současné situaci. Nyní je více než kdykoliv předtím důležité naším zaměstnancům ukázat, že jsme silná a stabilní společnost, která se za ně v případě potřeby postaví. Od začátku pandemie pečlivě vyhodnocujeme rizika a nastavujeme procesy, tak abychom naše pracovníky udrželi v bezpečí. Kromě standardních benefitů, které jsou pro každého našeho zaměstnance stejné, jsme zohlednili současnou situaci a mimo jiné zavedli také příplatky za práci z domova či nabídli možnost bezplatné odborné psychologické pomoci vedle dalších benefitů podporující zdravý a vyvážený životní styl,“ říká Zdeňka Matoušková, nová ředitelka HR Nestlé Česko a Slovensko.

 

Zdroj: Bison & Rose

Praha, 19. března 2021