Zásilkovna získala do svého portfolia nové klienty

Zásilkovna, přední česká technologicko-logistická společnost patřící do skupiny Packeta, zahájila spolupráci s řadou nových klientů. Nově mohou zákazníci využívat Zásilkovnu, pokud nakupují zboží například u společností Deichmann nebo ROSSMANN.

Spolupracovat bude také se společností Philip Morris, pro kterou bude doručovat její produkty se značkou IQOS. Během několika týdnů začne Zásilkovna doručovat zboží také pro Waterdrop a HUDYsport. V letošním roce spustila Zásilkovna spolupráci také se skupinou Allegro, nejoblíbenější e-commerce platformou v Polsku. V České republice spolupracuje Zásilkovna již s téměř 35 000 e-shopy, v rámci celé skupiny Packeta je to 46 000 internetových obchodů.

Na jedno API napojení umožňuje e-shopům doručovat zásilky zákazníků nejen v rámci ČR, ale také do všech zemí Evropské unie, UAE, Turecka a Izraele. Packeta nabízí robustní síť téměř 9 000 vlastních výdejních míst, 6 000 Z-BOXů a 125 000 partnerských výdejních míst. Pro každou zemi má Packeta zákaznické centrum v lokálním jazyce a nabízí také celní deklaraci.

Jsme rádi, že i přes celkový pokles trhu e-commerce v České republice, se nám daří získávat nové zákazníky, a tím v letošním roce nadále růst. Největší zájem o naše služby vidíme aktuálně v segmentech health and beauty, fashion nebo house and garden. Klienti na Zásilkovně oceňují především širokou síť výdejních míst a automatických výdejních boxů, kterých máme v České republice a na Slovensku nejvíce na trhu, v Maďarsku jsme druzí,“ říká zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková. „I díky novým klientům jsme v prvním pololetí 2023 dosáhli obratu 3,2 miliardy korun.  Ve srovnání s rokem 2022 jde o 21,6% nárůst. Počet přepravených zásilek dosáhl téměř 50 milionů.”

V letošním roce spustila Packeta řadu nových služeb: patří sem například sdílení zásilky s jinou osobou. Sdílení je užitečné zejména u zásilek, které jsou uloženy do Z-BOXu, kdy je vyzvednutí spojené s aplikací a telefonním číslem příjemce. Další novinkou byla nová služba odesílání zásilek přes Z-BOXy, automatická výdejní místa. V září pak Packeta spustila nový produkt, a tím je možnost zasílání zásilek s hmotností do 15 kg.

Na začátku roku otevřela Packeta již svoji 7. entitu Packeta Adriatic, která své působení začala ve Slovinsku a postupně bude přibírat další země z oblasti Jadranu.

 

Zdroj: Packeta Group

Praha, 7. září 2023