Zásilkovna otevřela po Praze nové depo také v Hradci Králové

Společnost Zásilkovna, přední česká technologicko-logistická společnost, otevřela nové logistické centrum v Hradci Králové – Březhradě. Průměrná kapacita depa je 500 000 přepravených zásilek měsíčně. Jeho celková rozloha je téměř 2000 m2. Depo je vybaveno nejmodernějšími technologiemi jako jsou online čtečky nebo kamerové a bezpečnostní systémy. V novém logistickém centru bude pracovat 60 lidí. V letošním roce je to po Praze již druhé nové depo Zásilkovny.

V říjnu otevře společnost nové logistické centrum také v Ostravě. Celkové investice do nových distribučních center, kterých je aktuálně 17, dosáhnou v letošním roce téměř 10 miliónů korun. Hlavním cílem je zvýšit efektivnost svozů a rozvozů zásilek a zlepšit servis pro zákazníky.

„Budováním nových dep reagujeme na náš dlouhodobě výrazný růst v desítkách procent ročně a ambiciózní cíle pro nejbližší roky. Jen v letošním roce chceme dosáhnout obratu 1,3 miliardy korun, v počtu přepravených zásilek pak 18,5 milionu kusů. S takovými čísla se samozřejmě také zvyšují nároky na větší distribuční kapacity. Proto jsme se rozhodli investovat do nových logistických centrech. V současné době máme za celou skupinu celkem 17 dep a jejich počet budeme dále navyšovat. Nedávno jsme například koupili depo na Slovensku,” říká Simona Kijonková, CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny.

„Nové depo V Hradci Králové Březhradě má pro nás díky své poloze v blízkosti Hradce Králové, Pardubic a dálnice D11 strategický význam. Proto zde máme nejen pracovní pozice související s přepravou a tříděním zásilek, ale také nové oddělení zákaznického servisu s vlastním call centrem, kde bude pracovat 20 zaměstnanců,“ doplňuje Ondřej Žák, výkonný ředitel Zásilkovny. „Nová depa jsou pro nás nutností. Jen s jejich pomocí dokážeme pružně reagovat na svoz zásilek a díky zkrácené dojezdové vzdálenosti také výrazně urychlit jejich doručení. Pomáhají nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude podle našich prognóz v letošním roce opět rekordní.“

V současné době má skupina Packeta, majitel Zásilkovny, celkově 17 dep: 10 v České republice (2 v Praze, dále jedno v Plzni, Teplicích, Soběslavi, Liberci, Brně, Olomouci, Ostravě a Hradci Králové), 5 na Slovensku (Bratislava, Žilina, Poprad, Trenčín, Zvolen), jedno v Maďarsku (Budapešť) a v Rumunsku (Bukurešť).

Distribuční centrum Hradec Králové – Březhrad

  • Celková investice: cca 4 miliony korun
  • Adresa: Březhradská 177, Hradec Králové – Březhrad
  • Velikost: 1850 m2 (sklad 1500 m2, zázemí pro zaměstnance + office 350 m2)
  • Kapacita: průměr 27 000 zásilek/den / v sezóně 80 000, měsíční průtok zásilek 500 000 zásilek / v sezóně 800 000
  • Technologie: online čtečky, zesílený internet WIFi, moderní bezpečnostní a kamerový systém
  • 70 regálových pozic
  • 80 klecí na třídění zásilek
  • 11 stanovišť skladových pozic
  • Počet zaměstnanců: aktuálně 30, do konce roku 60

Zdroj: Zásilkovna

Praha, 24. září 2019