Zaměstnanci Penny oslaví štědrý den doma

Ačkoliv zákon umožňuje mít 24. prosince dopoledne otevřeno, všichni zaměstnanci PENNY budou mít stejně jako v uplynulých letech na Štědrý den volno. Všechny prodejny PENNY tak zůstanou v tento sváteční den zavřené.

„Rozhodli jsme se tak i v této nejisté době, kdy nevíme, co nás do konce roku ještě čeká. Jsou chvíle, kdy je potřeba dát přednost lidem, přestože tržby v tento den bývají vysoké. Pro všechny z nás jsou rodina a nejbližší, tím nejcennějším, co v našich životech máme. Právě oni nám pomáhají vytvářet domov a zázemí a jsou nám oporou. Proto chceme na Štědrý den dát našim lidem možnost věnovat svým rodinám svůj čas. Proto jsme se i v této náročné době jako jediný řetězec u nás opět rozhodli nechat 24. prosince všechny naše prodejny po celé zemi zavřené,“ vysvětluje tento krok Radek Hovorka, jednatel PENNY, a dodává: „Je to i poděkování všem našim zaměstnancům za práci v dnešní náročné době. Už více než rok pracují v neustále se měnících podmínkách, zajišťují nejen spokojenost, ale i bezpečí našim zákazníkům. Každý den se musí vyrovnávat s náročnými úkoly, a to nejen po fyzické, ale zejména po psychické stránce. To, co se děje okolo nás, se promítá i do jejich osobních životů, a právě proto chceme, aby naši lidé měli čas strávit svátky se svými rodinami bez toho, aby museli myslet na pracovní povinnosti.“

Na 400 prodejen PENNY tak zůstane v nejvýznamnější den v roce, 24. prosince, zavřených, což oceňuje i Renáta Buriánová, prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb: „Každý si zaslouží v dnešní těžké době strávit sváteční chvíle v kruhu nejbližších a volno, které PENNY v posledních letech na Štědrý den svým lidem dává, znamená pro více než šest tisíc rodin jeho zaměstnanců, že po předvánočním shonu i náročném roce mohou strávit Štědrý den se svými nejbližšími. V našem oboru je to ojedinělá forma poděkování, a o to je toto rozhodnutí cennější.“

Všichni zaměstnanci současně dostanou jako poděkování dárkovou kartu PENNY v hodnotě 3 500 korun na nákup zboží v PENNY. Výše tohoto příspěvku zůstává stejně vysoká jako v loňském roce, kdy se jednalo o odměnu mimo jiné i za nadstandardní výkony v rámci lockdownu.

Péče o zaměstnance je jedním z pilířů společenské odpovědnosti PENNY. Kromě plošných benefitů v podobě stravenek nebo týdne dovolené navíc, si mohou volit různé formy atraktivních benefitů v rámci cafeteria systému. Velký důraz klade společnost PENNY Market i na možnost skloubení práce a rodinného života, kdy umožňuje zaměstnávání na zkrácené úvazky.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 27. listopadu 2021